Kvassryggen & Eggen. Kanontur! (23.10.2011)  5

Written by Signar (Signar Andre Nilsen)

Start point Vargbakkan
Endpoint Vargbakkan
Characteristic Alpine trip
Duration 9h 30min
Map
Ascents Bukkehåmåren (1,910m) 23.10.2011 08:15
Eggen Nordtoppen (2,041m) 23.10.2011 08:15
Eggen Sørtoppen (2,045m) 23.10.2011 08:15
Kvassryggen (2,071m) 23.10.2011 08:15

Martine og jeg startet grytidlig fra Beitostølen (opp 6.55 på en søndag....). Mistrøstig vær oppover med flya, tåke tjukk som graut. Plutselig kom åpenbaringen på Flya vandrerhjem, helt klart og fint på andre siden av Leirungsdalen.

Møtte mortenh (Morten Helgesen) og Garm (Gal Krokfot) ved Vargbakken og tuslet ivei innover mot Knuthøe. Gikk opp dalen mot Kvassryggen og fikk krysset av den på lista før vi fortsatte over breen og bort til Eggen. Mye vind og skiftende skydekke gjorde stemningen "trolsk" og jeg så virkelig frem til klyvingen opp til sørtoppen. Litt snø og is gjorde det ekstra morsomt :)
Fra sørtoppen gikk det kjapt til hovedtoppen, og da tok vinden plutselig veldig godt tak og vi fant ut at det var like greit å ta matpausen i le under sørtoppen. Jeg lagde rapellfeste i solide sprekker for Morten, Martine og Geir Arneog de rappelerte ned. Vinden gjorde at tauet stod rett ut når det ikke var belastet, friskt!

Kløv selv ned før vi labbet tilbake over breen og tok turen via Bukkehåmåren da Morten hadde skrytt vilt og hemningsløst av utsikten. Den var forøvrig slettes ikke verst!

Var tilbake i bilen før det ble mørkt hvor den vanlige og evinnelige kjøreturen tilbake til Oslo ventet...

Klikk på kart for større versjon
Ett lystig lag!
Ett lystig lag!
Opp mot Kvassryggen
Opp mot Kvassryggen
Brevandring
Brevandring
Kan det bli bedre?...
Kan det bli bedre?...
På toppen
På toppen
Vi vandrar tilbake..
Vi vandrar tilbake..
Testing av feste.. Satte heller kamkiler.
Testing av feste.. Satte heller kamkiler.
Martine svinger seg i tauet..
Martine svinger seg i tauet..
Nedoverklyving
Nedoverklyving
Bambi on ice..
Bambi on ice..
Dagens høydare ifølge Morten?
Dagens høydare ifølge Morten?
Laaaaangt ned..
Laaaaangt ned..
Jeg sa jo at det ble en fin tur? :)
Jeg sa jo at det ble en fin tur? :)

User comments

  • -
    avatar

    rapellfester

    Written by Signar 24.10.2011 19:48

    det jeg skulle frem til er at rapellfester generelt kan være tricky,uansett om man bruker slynger, kiler etc etc. Dette gjelder vel først og fremst steder hvor det ikke er satt noe fra før. Her er det noe enklere: ( http://www.lotsberg.net/Fjell/Torfinnsryggen/Web/P1010046_Rapellfeste.JPG ) :)

  • -
    avatar

    og..

    Written by Signar 24.10.2011 18:49

    Jeg stod forresten og vurderte kamkilene og plasseringene mens de andre rappelerte. De rikket seg ikke en milimeter. Det skal presiseres at man skal ha satt noen kamkiler/kiler/nuts/hexer etc, før man lager rapellfeste med de.

    :)

    • -
      avatar

      Sv: og..

      Written by oddis 24.10.2011 19:33

      Helt uenig er du tydeligvis ikke. Poenget er at man skal ha et bevisst forhold til det man gjør, og det har jeg ikke tvilt på at akkurat du har. En tilfeldig websurfer fortjener derimot å bli gjort oppmerksom på at kamiler er problematiske når det gjelder topptau- og rappellfester.

  • -
    avatar

    ?

    Written by Signar 24.10.2011 18:44

    Helt uenig i det du sier her. De rappelerte ned på 3 stk linkcams ( http://www.rockclimbing.com/images/cms/assets/1/51-largest_image5.jpg ) som har tre blader istedet for ett blad. Disse kilene vandrer nesten ikke. Sålenge slyngen som sitter i kilen er perfekt utlignet er ikke dette noe problem. Jeg setter heller aldri rapellfeste i samme riss.

    ( http://www.chockstone.org/TechTips/equal4s.jpg )

  • -
    avatar

    Kamkile - rappellfeste

    Written by oddis 24.10.2011 17:49

    Hei,

    regner med dere hadde full kontroll på risset dere satte kamkiler i. For de som ikke vet bedre kan det kanskje være verd å presisere at å bruke kamkiler som rappellfeste ikke er å anbefale. Belastningen på kamkilene kan få dem til å vandre. Noe som kan føre til at festet løsner, med dertil dårlig steming når vedkommende i rappellen faller.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.