Winkelturm - Torre Clampil (12.07.2016)

Written by GeirI (Geir Ingebretsen) GSM

Start point Nassfeldpass (1,530m)
Characteristic Via ferrata
Duration 6h 00min
Map
Ascents Madritschen (1,919m) 12.07.2016
Madritschengupf (1,842m) 12.07.2016
Torre Clampil (2,080m) 12.07.2016
Winkelturm (2,041m) 12.07.2016

- Enkel via ferrata-travers over småtopper.

Winkelturm og Torre Clampil sett fra Madridtschengupf.
Winkelturm og Torre Clampil sett fra Madridtschengupf.

Første dag på ferie i Østerrike, og vi kjørte til Nassfeldpass på grensa mot Italia. Planen var å gå en enkel via ferrata på Roßkofel (2240). Nå viste det seg at vegen var stengt på italiensk side, og utgangspunktet Winkelalm lå noen kilometer nedover på den sida. I tillegg hang skydekket tungt ned på toppene.
Derfor bestemte vi oss for å gå opp langs skibakkene fra Nassfeldpass for å få oss litt trim når vi først var der. Vi lot alt utstyret ligge i sekkene, det viste seg å være lurt...... Vi hadde ikke gått lenge før det kom ei kraftig regn-/haglskur så vi blei godt våte. Byga ga seg imidlertid ganske raskt, og oppe på Madritschen, ved heisenes toppstasjon var det blitt noe lettere.
Her oppe var det mye folk. Området var tilrettelagt med turveger, vanndammer, rasteplasser, leikeapparat og diverse innretninger som viste at vi befant oss i grenseland mellom Østerrike og Italia.
Undres på om Winkelturm lå borte i tåka der? Etter 10 minutter kom vi til ei informasjonstavle og skilt. Selv om sikten var så som så var det fristende å prøve seg på Winkelturm ostgrat (A/B). Som tenkt så gjort, på veg oppover blei det lettere og utsikten åpna seg. Vi fant like godt ut at vi kunne traversere videre over Torre Clampil til Contin Scharte (kort hammer ned, C). Fra skaret returnerte vi vestover på bratt sti, etterhvert wiresikra (B). og rundt til innsteget igjen. Sola var for alvor kommet fram, og vi tok fram matpakka.
Returen gikk i sørsida av Madritschen. Fristelsen av å følge ryggen ut til Madritschengupf blei for stor for en toppsamler, til deler av turfølgets irritasjon. Spesielt når en del av den valgte ruta gikk gjennom lavt og tett furukratt.....
Etterhvert kom vi inn på gode tur-/driftsveier ned til Nassfeldpass igjen.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.