Rundebranden og lett joggetur (17.03.2016)

Written by arntfla (Arnt Flatmo) GSM

Start point Goksøyr (1m)
Endpoint Goksøyr
Characteristic Hillwalk
Duration 1h 26min
Distance 7.8km
Vertical meters 560m
GPS
Ascents Rundabranden (294m) 17.03.2016
Visits of other PBEs Runde Fyr (10m) 17.03.2016

Det hadde regnet hele dagen og jeg må innrømmet at jeg gledet meg ikke til ettermiddagsturen med Karma. Men etter å ha motivert meg opp og passert den berømte dørterskelen - i bokstavelig forstand - oppdaget jeg at det hadde sluttet å regne. Da bestemte jeg meg for å kjøre ut til Runde.

Kjørte til Goksøyr og la i vei med kurs for Rundebranden og Runde Fyr. Det ble litt sen start (17:15) og jeg lurte på om jeg ville rekke helt ned til fyret og opp igjen før det begynte å mørkne for alvor rundt 19:00. Har ikke jogget på lenge, så det var utrolig tungt å komme igang, og opp til Rundebranden ble det vel bare 25% jogging.

Jeg hadde lagt igjen hundesnella nede ved portene. Den var for tung til å ha med på joggingen og sauer er ikke noe problem med Karma. Vi gikk gjennom 2 grupper sauer og Karma spaserte pent ved siden av og var i det hele tatt veldig lite opptatt av sauene. I tilfelle det var fugler ute i terrenget måtte Karma pent løpe ved siden av, og det gjorde hun til terningskast 6.

Branden lå innhyllet i tåke så det var ikke vits i å henge rundt der oppe.

Lettere å jogge i nedoverbakke, og det gikk radig ned til fyret. Gikk helt ned til kaia for å få en fjøre-til-fjøre tur. Det gikk radig oppover, dog uten jogging. Da jeg kom opp til porten ble det jogging hele veien ned tilbake til Goksøyr. Var tilbake ved bilen 18:42, med plenty dagslys igjen.

User comments

  • -
    avatar

    Hav og vårfornemmelse

    Written by Eikås 17.03.2016 23:04

    Så hærleg å sjå barmark og havet :) Eg kjenner eg får heimlengsel....Eigentleg så er det jo ei perfekt tid å samle litt topper der ute no og før knotten kjem!! Det er vel gjerne litt frost i myrane endå ?

    • -
      avatar

      Sv: Hav og vårfornemmelse

      Written by arntfla 17.03.2016 23:06

      Hei Janne! Det er herlig med kontraster. Jeg var i Ørsta på formiddagen. Der lå snøen helt nede ved sjøen. Men på Ytre Søre er det knapt snø over 400 moh. I går hadde jeg følelsen av vår, i dag av høst. Burde dratt høyt til fjells i morgen og kjenne på vinter ;) Myrene er myke, men ikke gjennomtrukket av regn. Helt perfekt å løpe på. Skoene var knapt møkkete da jeg kom ned.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.