Røddalshorn - min andre rando-tur (24.02.2016)

Written by arntfla (Arnt Flatmo) GSM

Start point Leikongsætra (160m)
Endpoint Leikongsætra (160m)
Characteristic Backcountry skiing
Duration 1h 07min
Distance 3.8km
Vertical meters 400m
GPS
Ascents Røddalshorn (563m) 24.02.2016

Mye snø har lavet ned i det siste og snømessig var det OK forhold på Røddalshorn denne ettermiddagen. Knapt en stein var synlig. Sikten var ikke all verden - ganske flatt lys, og spesielt i øvre del av fjellet.

Karma og jeg labbet avgårde i ganske rett linje fra Leikongsætra. Snøen var våt og bar meg på ski, mens Karma gikk gjennom hele tiden. Bra trim for hunden, siden distansen opp og ned ikke er all verden.

Det haglet lett da vi kom på toppen, men ikke av en sånn art at jeg hadde det travelt med å komme avgårde. Det nye randoneeutstyret krever noen minutters arbeid før jeg er klar for nedkjøring.

Hadde jeg hatt telemarkski så ville jeg slitt på denne type snø. Men med randoneeskiene var det en helt ny verden som åpnet seg opp. Det var bare å gi på! Det var litt flatt lys, men det hjalp definitivt med gode snøbriller og hodelykt - selv om det ikke var kølmørkt enda.

Jeg overveide om jeg skulle føle anger på at jeg ikke hadde gått over til randonee før, men fant ut at det var nok egentlig best at jeg lærte meg å kjøre på ski før det var bare å legge seg bakover og kjøre ned et fjell uten særlige anstrengelser...

Jeg hadde nok en følelse av at jeg ville komme tilbake neste dag. Og slik ble det...

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.