Tilbake på Ålesunds høyeste punkt - etter 7 år (19.12.2015)

Written by arntfla (Arnt Flatmo) GSM

Start point Brusdalsvatnet (40m)
Endpoint Brusdalsvatnet (40m)
Characteristic Hillwalk
Duration 1h 53min
Distance 8.8km
Vertical meters 580m
GPS
Ascents Gråsteinsegga (548m) 19.12.2015
Vasstrandegga (563m) 19.12.2015
Vasstrandegga SV (553m) 19.12.2015
Vasstrandfjellet (531m) 19.12.2015

Denne lørdagen hadde jeg et ærend i Ålesundsområdet så da passet det med en fjelltur i området også. Og hvorfor ikke da rett og slett besøke høyeste fjellet i kommunen? Det ville bli et hyggelig gjensyn, da jeg ikke hadde vært der siden 2008.

Det var oppholdsvær da Karma og jeg la i vei fra Brusdalsvatnet og opp veien til Langevatnet. Jeg hadde bare vanlige terrengsko og håpet på at mesteparten av snøen hadde regnet bort. Det så ganske glissent ut på avstand.

Da vi kom til Langevatnet begynte det å regne. Og da vi kom opp til Vasstrandfjellet måtte jeg vurdere været før jeg bestemte meg å fortsette. Vinden økte på og jeg ville ikke utsette Karma for pisking fra vind og regn. Men det så ikke helt ille ut så vi fortsatte. Og belønningen ble en liten oppholdsperiode.

Så kom vi til steingarden som markerer grensa mellom Ålesund og Skodje. Nå GJETTER jeg bare, men kanskje er Ålesund eneste kommune i Møre og Romsdal som ikke kan skilte med en fjelltopp som høyeste punkt. Det er jo helt utrolig egentlig, da det er knappe 80 meter opp til Ursfjellet (561 moh) som ligger i Skodje kommune. Kan de ikke bare flytte den grensa litt så de deler toppen? Bare dette i seg selv er grunnlag godt nok for kommunesammenslåing, selv om høyeste kommunetopp da blir en helt annen.

Det var fint å være tilbake på Ursfjellet. Det var mange fjell å se i horisonten, og jeg kjenner dem alle. Dvs. jeg har vært på NESTEN alle. De få jeg ikke har vært på SKAL besøkes.

På retur gikk vi over Gråsteinsegga og ned skog og myrer til vi kom tilbake på veien mot Langevatnet. Regnbygene kom og gikk men alt i alt var det en meget fin tur!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.