Stor skuffelse på Stedjeåsen (02.07.2015)

Written by arntfla (Arnt Flatmo) GSM

Start point Stedje (80m)
Endpoint Stedje (80m)
Characteristic Hillwalk
Duration 1h 30min
Distance 6.8km
Vertical meters 560m
GPS
Ascents Stedjeåsen (624m) 02.07.2015

Hvis man først skal ut med malingsspannet og merke sti, er det et godt tips å ta et merkekurs for å få noen gode råd om hvordan merkingen kan gjøres på en skånsom måte. Både i forhold til natur og andre som ferdes i samme område.

Pent, eller hva?
Pent, eller hva?

Det skal en del til å hisse meg opp, men denne merkingen opprørte meg. Jeg har imidlertid ikke tenkt å gjøre noe som helst med det, selv om forrige - og inntil til i dag - eneste - gangen jeg har blitt forbannet over det jeg personlig mener er respektløse tiltak i naturen, medførte at en viss person måtte opp på en viss topp med skurebørste og whitesprit.

Det var helt sikkert velment, men resultatet var ikke bra. Kanskje en runde med hekkesaksa hadde vært bedre. Det er super skogsbunn her, så bare det blir ryddet så blir det en kjempesti.

ALT er gjort feil her...
ALT er gjort feil her...

Men ok, nå har jeg skrevet det på internetten, så da er det nogenlunde "ute av systemet". Det ble en fin rundtur over Stedjeåsen med Karma, med unntak av den nevnte strekning. Det var hetebølge i Sogndal (og sikkert andre steder også) noe som er litt uvant for en nordboer. Den planlagte løpeturen ble erstattet med rask gange og selv det var krevende. Karma hadde årets lengste tunge under HELE turen...

Karma på Stedjeåsen
Karma på Stedjeåsen

Nå er det lenge siden jeg har faktisk GÅTT en fjelltur. Enten har det vært løping eller skiturer. Og i dag merket jeg de fluene som alle snakker om. Ikke mens jeg gikk, men hver gang jeg stoppet for å vente på Karma eller hisse meg opp over røde klatter spredt utover skogen.

Prøvde å få med en fluesverm men minikameraet er for tregt
Prøvde å få med en fluesverm men minikameraet er for tregt

For de som måtte lure på om jeg har tatt ferie så har jeg ikke det. Ekstraordinær mengde arbeid medfører ekstraordinære tiltak. Her på "bortekontor" i Sogndal er det ikke en eneste forstyrrelse og jeg tror jeg har carte blanche på å bli her inntil oppgaven er løst...

Dagens runde
Dagens runde

User comments

  • -
    avatar

    Grrrrrrrrr

    Written by ligroenb 02.07.2015 21:01

    Vi har og hissa oss opp i dag. Ein lavpanna grautape hadde tatt med engangsgrill til Skåla i Molde, og latt den bli der.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.