Raudmoldåsen - Molde (30.05.2015)

Written by arntfla (Arnt Flatmo) GSM

Start point Kleivvatnet (210m)
Endpoint Kleivvatnet (210m)
Characteristic Hillwalk
Duration 0h 33min
Distance 2.6km
Vertical meters 140m
GPS
Ascents Romoldåsen (346m) 30.05.2015
Raudmoldåsen sett fra Kleivvatnet
Raudmoldåsen sett fra Kleivvatnet

Det hadde vært en LANG lørdag! Jeg dro fra Gurskøya denne morgenen, kjørte til Skålahalvøya (om den da kalles det) utenfor Molde, og besøkte Horga, Bjørnlihaugen, Langåsen og Bjerkalia. Jeg hadde egentlig tenkt å avslutte med Åfløylia, men veien inn var stengt med bom. Hadde det vært noen hjemme i huset der ville jeg nok ha spurt om jeg kunne få låne sykkel. Men da ble det Raudmoldåsen i stedet.

Jeg kjørte bomveien opp til Kleivvatnet og fant et lystig lag utenfor et festtelt. "DET ER SKJENKEKONTROLLEN" ropte jeg da jeg krasjet festen. En dame svarte et eller annet kvikt og raskt men jeg fikk det ikke med meg da ansiktet var så kjent for meg at jeg datt ut litt. Ingen mistenkte derimot at karen i turklær var ute i kontrollerende ærend og så spørrende på meg. Jeg fant ut at det var best å fremføre mitt ærend og lurte på om noen visste om en sti opp Raudmoldåsen. Det visste de ikke men pekte på et turfølge som var på vestsiden av vatnet. De burde vite, sa de.

Jeg ønsket de god fest videre og kjørte til enden av veien. Da først kom jeg på at det var Helene Bøksle som satt der. Til og med den karakteristiske sørlandsdialekten stemte. "Hva gjør hun HER? Ved Kleivvatnet??", spurte jeg meg selv uten å få noe godt svar.

Ved enden av veien møtte jeg turfølget (de gikk en vei rundt vatnet). De kunne fortelle at det gikk en "vei" på hi-sia av åsen. Jeg hadde bodd lenge nok på Sunnmøre til å burde vite hvilken side "hi" var på, men måtte tenke meg litt om. "På hit-sia, altså?" spurte jeg for å være sikker. Det var korrekt.

Ruten, slik den ble til slutt...
Ruten, slik den ble til slutt...

"Veien" gikk et stykke opp østsida av åsen før den begynte å ned på andre siden. Til høyre for meg var kun TETT skog, men gikk tilbake et stykke og fant en glenne som geleidet meg til toppen uten for mye strabaser. Det var kjekt å kunne "feire" dagens femte!

Rett før toppen av Raudmoldåsen
Rett før toppen av Raudmoldåsen

Tilbake ved bilen gledet jeg meg til å finne et sted å campe for natten. Jeg skulle selvsagt ligge i bilen og kjørte helt til Eidsvåg (Nesset) for å finne en egnet molo å parkere på. Etter en times leting HER og DER ga jeg opp. Alle småveier var sperret med kjetting. Jeg lurte på hvem det var de på død og liv ville holde ute. Det eneste gode som kom ut av oppholdet i Eidsvåg var baconpølsa på bensinstasjonen. Den var strengt tatt ikke nødvendig, gitt den overfylte kjølebagen, men fortjent - var den strengt tatt!

Nå var jeg ganske klar for å parkere bilen og kjørte til Tjelle og videre vestover langs Langfjorden. Igjen, alle stikkveier var sperret med kjetting og til slutt orket jeg ikke lete mer, og parkerte langs veien nær Buvik. Det var knapt trafikk langs denne veien så det ville bli minimalt med støy.

Camp Buvik
Camp Buvik

Det hadde begynt å regne skikkelig da jeg satte meg til i godstolen (en campingstol til 99,-) og inntok et bedre måltid bestående av 4 brødskiver med ost, kalkunpålegg og tomat. Til dessert ble det 3 rosinboller og noen øl (unødvendig å være nøyaktig med antallet her..) Alt mens jeg leste ferdig den utrolig spennende boken "Jeg er Pilgrim".

Karma var glad for å slappe av i buret. Etter å ha slukket tørsten og inntatt et bedre måltid med hundefor + mos av kyllingfilet kom "godsukket" fra buret. Verdens beste lyd for en hundeeier...

Karma kun ute av buret for mat og drikke
Karma kun ute av buret for mat og drikke

Planen hadde vært å bestige Snøfjellet (som lå rett over meg) neste morgen, men med øsregnet mistet jeg lysten på off-trail prosjektet. I stedet bestemte jeg meg for å sette kursen mot Hjelset og Maifjellet (808m).
Det ble en svært god natt i Caddyen, med masse god søvn. Våknet ikke ordentlig før halv ni neste morgen og begynte å tenke på Maifjellet...

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.