Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Gesammelte Listen

Åsheimgrendi Seljord

Datum:
14.12.2023
Entfernung:
3,2km

Karte    

Djupsåi til Grindekleiv på Manheimstrondi

Datum:
01.12.2023
Entfernung:
7,3km

Det går en tursti fra Vedfall til Reinstaul, nord for Seljordvatnet. Denne er for lang til at jeg kan gå hele strekket nå. Derfor har jeg delt den opp i småstykker og i dag gikk vi fra Djupsåi til Grindekleiv. Før har jeg gått fra Vedfall til Djupsåi og fra Grindekleiv til Igletveittjønni. Nå gjenstår det bare fra Igletveittjønni til Borkebu. Det blir i hvert fall to etapper til. Vi parkerte på rasteplassen til Sjøormen og gikk opp ved den grønne hytta i svingen. Det var god traktorveg i starten, men blir til en litt gjengrodd traktorveg til vi kom opp til Steinstolen. Det var også en del snø og litt tungt å tråkke, så dette ble litt tyngre enn forventet. Ved Steinstolen møter vi på en jeger, det hadde vi ikke forventet. Ikke så mange andre som går her på denne årstiden.

Karte    

Høgås

Datum:
27.11.2023
Entfernung:
4,5km

Dagens tur var en sjekk av kneet. Vi gikk hjemmefra og opp til Groven og tok av mot Hartoll. Vi gikk så mot Sandbrauti og videre mot Venås. Vi ville prøve en ny sti opp mot toppen. Før vi kom ut på vegen til Venås går det en traktorveg til venstre. Den fulgte vi til den stoppen og fulgte deretter sti bortetter en rygg. Så bar det oppover mot toppen i ei bratt li, men det var sti/dyretråkk. Så var det bare å tusle bort til hovedtoppen og så videre bort til utsiktspunktet/rasteplassen. Vi gikk ikke helt ut på i dag for det var en kald trekk der, så vi satt oss litt lengre inn. Det ble varm drikke, men ikke så lange pausa, det ble fort kaldt. Så tuslet vi ned igjen stien mot Sandbrauti og så videre mot Gulnesvegen og så hjem. Det var snø i lufta hele vegen og et par minus, så >>>

Karte    

Bringsåsnuten

Datum:
25.11.2023
Entfernung:
0,9km
Karte    

Om Hartoll

Datum:
18.11.2023
Entfernung:
3,2km

Sanden/Bukti - Kåsi - Grindekleiv

Datum:
13.11.2023
Entfernung:
4,1km

Karte    

Igletveittjønni

Datum:
11.11.2023
Entfernung:
3,2km

Oppe i liene overfor Seljordsvatnet går det en sti. Den tar mange timer å gå, så i dag tok vi en titt midt i løypa. Det er merket fra hovedvegen opp til turstien. Vi gikk på turstien fra nedenfor Igletveit og forbi på nedsiden av Igletveit og videre til Igletveittjønni. Etter litt trefall på stien kom vi fram til Igletveittjønni i sol. Det var vårstemning med drypping fra trea og sola som varma. Dette må være en fin plass på vår og sommer. Ikke så innbydende navn med Igletveittjønn, men igle kommer ikke fra igler slik vi tenker, så her kan en bade. På tilbaketuren tok vi en tur innom Igletveit siden husa stod tomme og triste. En storgård dette i sin tid, flott tun med mange hus.

Karte    

Hanakamgjuvet

Datum:
07.11.2023
Entfernung:
2,9km

Rolig tur opp og ned. Øyvind gikk rundt.

Karte    

Dyrenut - topp 250 Telemark

Datum:
22.08.2023
Entfernung:
3,4km

Så var vi klar for jubileumstur. Topp nr 250 av Telemark 100 pf. Liv og Kristen hadde gått her for noen dager siden og sa det var mye molter, så vi tok med oss moltespanna. Vi parkerte på utsiden av vegen der vegen inn til et lite hyttefelt gikk. Starten på turen gikk opp hyttefeltet til det var merket Turveg til høyre. Her gikk det klopper over myrene. Og myrer ble det en del av oppover, men det var også tørre partier. I starten var det ikke så mye molter, men på siste myra før siste oppstigning til toppen, fant vi en del. Det tok sin tid, men moro å fylle spannet. Siste bakke opp var myrete og våt, men da vi kom ut av krattet og opp til en flott varde, som vi hadde sett lenge, var det som om lyng og lav bare viste seg fra sin beste side. Utsikten var like god her som på forrige >>>

Karte    

Skinnarlandnuten

Datum:
22.08.2023
Entfernung:
2,3km

En topp med vid utsyn og lettgått. Vi kjørte nesten inn til Skinnarland på Varlandsvegen og parkerte der vegen inn til Tufin går. Det var en heller dårlig veg, men fin å gå på. Vi fulgte videre sti innover og rundet nuten og kom opp bakfra. Nesten tørr sti hele vegen, masse sommerfugler, fugler, blåbær og nydelig farge på røsslyngen. Utsikten var flott i alle retninger, 360 skue og så så vi bort på neste topp vi skulle på den dagen, Dyrenut. En lett tilgjengelig topp med unik utsikt som ikke mange besøker.

Karte