Archive - Date

Collected lists

Buren

Date:
28.02.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Tenkte å sjekke ut ryktene om puddersnø på Buren etter jobb. Det var fin puddersnø i topphenget, men det var også en del vindpakka snø og skare. Utsikten var en god trøst!

Map    

Fagerfjellet

Date:
27.02.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Lunsjtur før vinden kom og skulle ødelegge alt av pudderet!

Map    

Fagerfjellet

Date:
26.02.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Det viste seg at både vær og skiføre skulle bli best på fastlandet i dag, så det ble en ny tur til Fagerfjellet i dag, denne gangen med start fra skolen. Helt fantastisk pudderkjøring og lysforhold!

Map    

Fagerfjellet x 2

Date:
25.02.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
13.8km

Hadde íkke planlagt å gå på topptur i dag da det var tidligere i uken meldt ganske dårlig vær på lørdagen. Men det ble helt annerledes og ganske fint etter noen snøbyger tidlig på dagen. Siden det er betydelig skredfare i fjellet nå valgte jeg å gå en tur til Fagerfjellet og kanskje prøve å gå så mange runder som jeg orket. Brukte ikke den 'vanlige' busslomma i dag men fant en liten parkeringsplass litt lenger øst hvor noen lastebiler var parkert, så jeg måtte gå et par minutter langs hovedveien for å kunne begynne turen opp normalruta. Første runde ble en ganske tung og noe slitsom affære da alle gamle oppspor hadde blitt nedsnødd etter nattens snøleveranse og jeg måtte tråkke helt nye spor. Ca. halvveis opp traff jeg en gjeng som hadde startet fra Fagernes skole >>>

Map    

Rødtind x 3

Date:
22.02.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
11.2km

Nå har det kommet vanvittige mengder nysnø siden helgen og det må selvsagt nytes når sola også kommer på besøk. Ble en litt utvidet lunsjpause på meg i dag! Artig føre, men det må ha vært første gang jeg har kjørt rett ned Rødtind uten å ta en eneste sving ;)

Map    

Rødtind x 3

Date:
19.02.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:45h

Ble kun en runde på lørdagen da beina var fortsatt stive etter torsdagens 18km løpetur på mølla. På søndagen gikk jeg tilbake til Rødtind og gikk 3 runder til før snøværet kom ila ettermiddagen. OK føre, men noe vindpåvirket snø over tregrensen.

Map    

Saltdalstinden

Date:
11.02.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:15h

Opprinnelig hadde ingen av oss trodd at lørdag skulle bli så fin da vi sjekket værmeldinga tidligere i uken, men det viste seg at godværet skulle vare litt lenge enn først antatt. Bra for oss. Renate og jeg hadde en avtale om å dra til Saltdalstinden men Tim og Johanna plutselig dukket opp på parkeringsplassen ikke veldig lenge etter oss, så naturlig gikk vi turen i lag. Dette skulle bli min fjerde tur til Saltdalstinden, som jeg mener er ett av de fineste skifjell i området. Derimot har jeg aldri sett utsikten fra toppen i ordentlig dagslys, enten på grunn av at det har vært midt i mørketida eller pga tåke. Man får en meget lett oppvarming med å gå 2,5km på en fin anleggsvei og det er kun glissen skog å gå gjennom. Ruten går opp vestsiden av elva i den sørvendte fjellsida >>>

Map    

Gorželvtinden

Date:
10.02.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Morgentur med Renate i finværet. Vi hadde hørt noen rykter om pudder fra topp til bunn, så forventningene var høye da vi kom frem til Andersdalen. Det viste seg at det var faktisk puddersnø, men ikke over hele fjellet. Skarejernføre på halvparten av turen opp ryggen! Heldigvis litt mykere og finere på slutten. Det var ordentlig påskestemning da vi nærmet oss toppen og deilig å gå i sola. Da vi var klare for å kjøre ned fikk vi fantastisk silkeføre og fant ut at det var et fornuftig valg å kjøre ned på andre siden av bekkedalen istedenfor å kjøre ned på ryggen. Litt mer snø av den løsere typen her :)

Map    

Storsteinnestinden

Date:
08.02.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:15h

Nok en førjobbtur, denne gangen til Storsteinnestinden da jeg trodde det skulle bli like fint skiføre her som på Skitntinden mtp ganske lik eksposisjon. Dessverre var det ikke helt sånn som forventet og variert mellom fin løssnø, litt mer vindpåvirket snø og isskare helt øverst i topphenget. Skiene ble stående der man følger ryggen opp til toppen. Heldigvis fikk jeg den fine utsikten som en trøst :)

Map    

Skitntinden

Date:
06.02.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:30h

Tur før jobb. Følte meg skikkelig treg i kroppen i dag siden jeg hadde sovet dårlig, så det ble veldig rolig tempo oppover. Startet med overskyet vær og avsluttet turen med sol og veldig fint skiføre, selv om det var stedvis litt oppkjørt. Tydeligvis godt besøkt ila helgen!

Map