Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Fredriksætra

Date:
19.09.2020
Distance:
15.8km

Fottur fra Espedalen Fjellstue i fantastisk høstvær.

Map    

Heimdalshø

Date:
17.09.2020
Distance:
12.1km

Parkerte ved kommunegrensen. Her er det plass til noen biler. Gikk sti til Brurskardstjønne, deretter i terrenget. Fint å gå.

Map    

Slåtteberget

Date:
13.09.2020
Distance:
4.1km

Grei parkering ved bommen. Oppover gikk turen både i hogstfelt, i gammelskog og åpne fururabber. Ned igjen fulgte vi en rødmerket sti som ikke er så mye i bruk. Ingen utsikt fra toppen, men noe bedre fra postkassa.

Map    

Grua

Date:
06.09.2020
Distance:
27.1km

Sykkeltur fra Grua med sikte på tre topper på Oslomarka-lista. Parkerte ved betalingsbommen. Sykla først til enden for å prøve Skotjernfjellet. Fulgte tydelig sti mot nordøst til det meste av stigningen var gjort. Gikk deretter i terrenget, først til trigpunktet og så til høyeste topp. Noen brukbare utsiktspunkter mot vest. Varianten tilbake var ikke fordelaktig. Sykla så tilbake for å prøve Korsvatnhaugen. Fulgte en delvis gjengrodd sti nesten til toppen. Gikk en omvei tilbake for å få med de to andre toppene i området. Mye fin gammelskog. Sykla så til bakketoppen nærmest Dalasjøhøgda. Her fulgte jeg både skiløype, sti og terreng.

Map    

Røysa

Date:
05.09.2020
Distance:
12.1km

Parkerte på Ole Einars standplass. Fulgte løypa Ole Einars turmarsj, lang løype på 12 km. Måtte passere en bøling med kuer og et strømgjerde der vi gikk inn i skogen ved Sterkaby. Ellers fine stier i åpen furuskog. Og nå har hjortelusfluene kommet! Det var litt åpent ved toppen, men utsikten var likevel heller dårlig.

Map    

Hovsetra

Date:
02.09.2020
Distance:
13.8km

Kveldstur til Hovseterhøgda. Parkerte ved Bergerbakken skole. Gikk skogsbilveien til Østre Buttentjern. Herfra stort sett i terrenget til toppen(e). Lite utsikt fra toppen(e), men fin utsikt sørover fra Hovsetra. Fine stier ned igjen, men øverst stemte de ikke helt med kartet.

Map