Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Høgnipa

Date:
29.11.2020
Distance:
7.4km

Veldig fin og enkel topp. Blåmerka sti helt til topps. 8 kuldegrader og sol i turområdet. Tåke i lavlandet.

Map    

Sovarodden

Date:
27.11.2020
Duration:
1:39h
Distance:
5.8km

Rolig rusletur over Sovarodden i lav sol og -3 grader. Etterpå gikk vi opp på Ringkolltoppen (fra parkeringsplassen) for å se på tåkehavet.

Map    

Storkollen

Date:
22.11.2020
Distance:
6.9km

Grei parkering ved Eikseterveien. Dette var en fin ryggtravers med flere utsiktspunkter undervegs. Særlig mot sør og Drammensfjorden. Jeg fulgte fin blåmerka sti hele veien. Jeg mista den litt før midtre Storkollen. Stien er stort sett tegna feil på kartet.

Map    

Skibrekkåsen

Date:
14.11.2020
Distance:
5.9km

Fulgte blåmerka sti nesten til toppen. Tilbake noen varianter. Etter nattas regnvær valgte jeg o-sko på beina. Det var et greit valg. Sola prøvde seg så vidt. Litt utsikt mot Finnemarka noen steder.

Map    

Kikut

Date:
08.11.2020
Distance:
41.7km

Sykkeltur fra Hakadal stasjon. Litt kaldere værtype nå. Rim over alt :) Fint vær og solskinn på denne høstdagen. Kikuttoppen: Fin utsikt nordover fra toppen og sørover fra trigpunktet. Porthøgda: Ingen utsikt fra toppen, men det er et fint utsiktspunkt drøyt 50 meter mot øst.

Map    

Pipenatten

Date:
07.11.2020
Distance:
11.7km

Parkerte på stor havarilomme ved Rv7. Heldigvis er det en dør gjennom viltgjerdet her. Jeg så ingen folk, men hørte et skudd. Litt utsikt fra toppene og noen andre steder. Best utsikt mot Høgfjell og Tjuvenborgen.

Map    

Veslefjell

Date:
18.10.2020
Distance:
1.9km

Etter Strandekollen kjørte jeg opp til Flaskerudseter for å avslutte dagen med tur til Veslefjell. Nå var det blitt kaldere, men fortsatt helt topp på topptur.

Map    

Strandekollen

Date:
18.10.2020
Distance:
2.2km

Etter Storøya kjørte jeg opp på nordsiden av Strandekollen og opp til parkeringslommen som jeg så at andre har brukt. Stien oppover var grei å følge til et hogstfelt. Så ble det litt i terrenget før jeg møtte blåmerka-stien som kommer opp fra nordvest. Litt utsikt mot sør og sørøst.

Map    

Storøya

Date:
18.10.2020
Distance:
1.9km

Etter Skarrudkollen kjørte jeg ned til Øya for å prøve toppen på Storøya. Kom meg så vidt tørrskodd over sundet. Veldig bratt etter sundet. Gikk derfor oppover mot sør. Nedover runda jeg stupet på nordsiden. Stiene var ikke mulig å følge.

Map    

Skarrudkollen

Date:
18.10.2020
Distance:
8.4km

Etter Elsrudkollen kjørte jeg til Svarttjern og tok fatt på Skarrudkollen fra sør. Flere steder oppover var det fin utsikt utover Sperillen. Gikk først opp til trigpunktet på 644. Deretter krysset jeg over stien og opp på toppryggen og bort til toppen. Gikk ned stien mot nordvest til Skarrudseter. Gikk så videre til Råhaugen. Fulgte veien et stykke og så ble det mye gåing i terrenget. Lite utsikt fra Råhaugen, men noe mot nordvest. Veien tilbake til bilen.

Map