Arkiv - dato

Arkiv - aktivitet

Arkiv - Etter geografi

Lister jeg samler etter

Emanuel Mohns utsikt (Kvitebjørnen)

Dato:
26.06.2018
Turtype:
Løpetur
Turlengde:
1:57t
Distanse:
9,3km

Været var nydelig, så det ble en kveldstur med start i Eidsvåg. Jeg parkerte i Granlien ovenfor Eidsvåg skole. Etter et lite stykke på vei bar det oppover mot Orretua . Den bratte stien var artig, med litt klyving innimellom. Det var lagt ut tau noen steder, men det gikk greit uten å bruke tauet. Jeg tok en tur innom Sandvikshytten og Dræggehytten før jeg ankom Emanuel Mohns utsikt . Her var det nydelig utsikt, og det var fint å løpe. Videre bort til Lavet og en tur innom hytta Uren . Etter hvert dreide jeg sørover og løp forbi flere demninger og bort til Ankerhytten . Her var det tre veivalg ned til Munkebotsvatnet. Etter å ha fulgt en fuktig og lite løpbar sti et stykke, tok jeg sikte på grusveien. Jeg fant en god sti som førte bort til veien, som jeg fulgte tilbake til bilen.

Kart    

Skåldalsfjellet

Dato:
23.06.2018
Turtype:
Løpetur
Turlengde:
3:28t
Distanse:
16,9km

Jeg parkerte ved Espeland fangeleir litt før kl. 08. Det var overskyet og tåkete, og nesten vindstille. Jeg fulgte grusveien et stykke, før jeg tok av på sti oppover mot Skåldalsnipa . Det var ganske vått i terrenget, men stien var god. Jeg fortsatte videre mot Skåldalsfjellet . Det var en del myr, så ganske tungt terreng å løpe i. Jeg så mange multekart i dette området. Fra Skåldalsfjellet bar det nordover. Det var noen tråkk her og der. Etter hvert kom jeg inn på en god sti som førte bortover til Repparåsen . Oppe på ryggen var det en del sauer og okser. Selv om jeg holdt god avstand, kom de etter hvert ganske tett innpå og sa tydelig fra at dette var deres område. Jeg gikk rolig forbi, så intet problem. Deretter bar det vestover. Jeg fant en sti som førte bort til Storhaugen

Kart    

Mellom Eidsvåg og Flaktveit

Dato:
17.06.2018
Turtype:
Løpetur
Distanse:
8,0km

Det ble en kveldstur i dag. Jeg kjørte mot Åsane og fant en parkeringsplass ved en barnehage. Planen var å besøke noen topper nord for Jordalsvatnet. Jeg startet med å løpe gjennom et boligfelt og videre på sti bort til Rollandsoksen . Jeg dreide sørøstover og rundet noen piggtrådgjerder før jeg kom inn på en sti som jeg fulgte i sørlig retning. Ved Glasskaret tok jeg stien oppover ryggen. På vestsiden av Slettafjellet var det masse kratt (einer), men det går en litt utydelig sti opp nordryggen til toppen. Videre fulgte jeg sti via Nukane og bort til Storsåta . Fin utsikt i alle retninger oppe i høyden. Jeg tok en kortere variant tilbake til bilen.

Kart    

Slettegga, Austefjellet og Hausdalshorga

Dato:
16.06.2018
Turtype:
Løpetur
Distanse:
14,2km

I dag ble det Dyrdalen rundt . Jeg parkerte ved Bontveit og fulgte veien et stykke, før det ble sti. En avstikker til Tverrmeisa ble det også. Jeg løp litt langt før jeg dreide mot toppen. Deretter bar det oppover mot Slettegga . Utsikten ble bare bedre og bedre på denne turen. Videre bortover mot Austefjellet var det en del sauer. Fra Austefjellet går det sti sørover mot Hausdalshorga . Det var herlig å løpe her oppe, med super utsikt. Etter nedstigningen fra Hausdalshorga fulgte jeg sti og vei tilbake til Bontveit, etter en tur bortom Dyrdalsvatnet. Dette var en veldig fin runde på gode stier.

Kart    

Skåldalsnipa

Dato:
12.06.2018
Turtype:
Løpetur
Distanse:
10,0km

Etter den lange godværsperioden i mai var det nå rundt 10 grader kaldere. Været var bra, så det ble en kveldstur til Skåldalsnipa. Jeg parkerte på en parkeringsplass i Stølsvegen i Indre Arna. Herfra fulgte jeg veien sørover. Nord for Raudtjørn svingte jeg nordover på stien som går oppover fjellet. Dette var en veldig fin sti. Det er forholdsvis bratt, men stien er god, der den slynger seg opp fjellsida. Ganske snart dreier stien sørover mot Skåldalsnipa. Herlig utsikt fra toppen. Jeg startet kl. 21 med shorts og t-skjorte i 13 grader. Fram til toppen var dette helt greit, men på toppen ble det ganske så kjølig på grunn av en kald vind. På med treningsbukse og -jakke. Jeg hadde tenkt meg til Skåldalsfjellet, men droppet dette, siden det både var kaldt og sent. Så da dro >>>

Kart    

Setliåsen

Dato:
09.06.2018
Turtype:
Løpetur
Distanse:
1,3km

På vei hjem fra turen til Hananipa tok jeg en tur innom Setliåsen . Jeg kjørte oppover veien Søre Skulstad og parkerte på bakketoppen, rett nord for Kråmyrane naturreservat . Her var det kun plass til noen få biler. Det er god sti bort til Setliåsen, men før oppstigningen til toppen passeres ei myr, der stien er utydelig. Fra toppen utsikt til Sørfjorden og Osterøy. Jeg traff et par lokalkjente som ga meg god info om turmulighetene i området.

Kart    

Hananipa

Dato:
09.06.2018
Turtype:
Løpetur
Distanse:
7,7km

Jeg kjørte til Trengereid og videre de bratte bakkene opp til Skulstad for en tur til Hananipa. Imidlertid var det fullt på parkeringsplassen, så jeg kjørte litt nedover og fant en plass ved siden av vegen. Her er det såvidt plass til to biler. Så det ble noen ekstra høydemeter. Jeg fulgte veien opp til demningen ved Skulstadvatnet. Herfra er det god sti videre til topps. Det var varmt og vindstille, så det ble ganske hett oppover bakkene. Men du verden for en fin topp. Her var det god utsikt i alle retninger. Det ligger fortsatt en del snø på de høyeste toppene. Etter en liten matbit bar det ned igjen. Det var en del klegg på vei oppover, men ellers en herlig tur.

Kart    

Spjeldsfjellet

Dato:
06.06.2018
Turtype:
Løpetur
Distanse:
9,0km

Dagens mål var Spjeldsfjellet på Sotra. Jeg kjørte forbi Knappskog og parkerte i en p-lomme ved Spjeld. Etter å ha fulgt bilveien et stykke, fant jeg starten på stien. Dette er en del av Nordsjøløypa. Stien var god og det gikk greit opp til toppen. Ruta videre mot Saufjellet skulle følge vestsiden av Fjæreidpollen. Jeg traff på et par som ga meg gode tips om ruta. Her var det god sti og nydelig å jogge, med god utsikt østover mot Bergen. Det var tydelige merker etter skogbrannen for tre år siden. Se artikkel i BA . Rett før Fjæreide gikk stien gjennom ganske tett vegetasjon, men det var lett å følge stien. Jeg fulgte asfaltvei et kort stykke ved Fjæreide før en varde viste starten på stien til Saufjellet (Sauafjellet på kartet). Stien er god og går rett vestover mot toppen. Man kommer >>>

Kart    

Nord for Liatårnet

Dato:
02.06.2018
Turtype:
Løpetur
Distanse:
8,2km

Det var nydelig vær i dag, så det ble en kveldstur til toppene rundt Bildøyvatnet, nord for Liatårnet på Sotra. Jeg parkerte ved p-plassen ved Nordre Stølen. Herfra fulgte jeg asfaltveien opp til der stien tar av mot Liatårnet. Det er godt skiltet. Videre på god sti til Skitnafenet . Deretter fulgte jeg stien Bildøyvatnet rundt bort til Skinntikavarden . Jeg kunne se stien på vestsiden av Bildøyvatnet, så jeg løp tilbake og fulgte stien til Vardafjell og videre til Bildøybakken (Bildøyfjellet på kartet). Jeg skulle tilbake til bilen, så jeg tok sikte på veien som går ned mot Bildøypollen. Fint og åpent terreng her.

Kart    

Pyttane

Dato:
01.06.2018
Turtype:
Løpetur
Distanse:
6,4km

Pyttane ligger nord for Liatårnet på Sotra. Siden det er to radartårn på Pyttane, er de lette å se på lang avstand. Jeg parkerte langs veien ved p-plassen på Nordre Stølen, som ligger nord for Pyttane. Herfra fulgte jeg asfaltvei til nordre og søndre Pyttane. I det fine været var det nydelig rundskue.

Kart