Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Troll

Date:
22.04.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
10.6km

Sol

Map    

Storhaugen i Storlidalen

Date:
10.04.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.2km

Siste toppen mellom Storlidalen og Gråura sto på programmet denne morgenen før påska 2023 var over. Fulgte sporene der alle hadde gått opp fra Åmellom parkering, og var oppe etter litt over 1,5t. Kjapp skifte på toppen, været som var meldt var på vei inn mot Oppdal, og ned igjen østryggen på hardt og trivelig føre. Bratt nedkjøring noen steder som må være meget bra på gode forhold. Påska 2023 slutt!

Map    

Gråhøa og Oppdalshøa + noe småtteri

Date:
09.04.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
23.1km

Ny dag nye muligheter! I tvil om hvor turen skulle gå denne gang, men valgte å bli ferdig med disse toppene da føret var perfekt for å skli langt av gårde. Kjørte borti dit ingen sku tru at nokon kunne bu, ringte på døra og fikk parkere på tunet ved huset. Satt kursen rett oppover lia og fulgte delvis skuterspor innimellom. Rasket med meg noen hauger før toppen på Gråhøa var nådd, og måtte ta en 15 min i ene solsiden da det var blikk stille og ikke en lyd å høre. Fra Gråhøa var det om å gjøre å ski lengst mulig, og det gikk fole fint. Innom to hauger til før Oppdalshøa, og derifra var det bare å skli tilbake til bilen. Fin nedkjøring i lia tilbake til farmen.

Map    

Nonshøa og Grynningshøer

Date:
07.04.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
26.3km

Fikk med Magnhild og Markus på Nonshøa denne dagen, så at folk gikk i flokk dit dagen før...så måtte finne ut hvorfor. Fullt på parkeringsplassen, og en lang rekke av folk oppover lia. Storlidalens svar på Storhornet på Oppdal! Varmt og fint oppover, tok en rast i solen også. Nok folk på toppen, så jeg stakk bortom vesttoppen i tillegg. Siden vi var i området, så skilte vi lag på vei ned igjen slik at jeg fikk rasket med meg Grynningshøene også. Tok liten time lenger tid enn beregnet, men flott på Fremre Grynningshøa! Hardt og fint ned igjen

Map    

Fjella mellom Storlidalen og Gråura

Date:
06.04.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
32.4km

Påska del 2 var igang på Oppdal, og planen var å bli ferdig med fjella mellom Storlidalen og Gråura. Denne dagen blåste det godt fra sør, så trua var så som så når jeg startet. Bare en annen bil på parkeringen. Kom rast innover dalen, og møtte noen på Lorthøa. Fin topp. Videre forblåst opp på Svartdalskollen og Kråkvasstind, ingen andre å se her oppe utpå dagen. Over på Roksdalskammen var føret fint nedi dalen, og det stilnet litt i fjellet en stund. På Svorundfjellet dro det til igjen, og ned fra Gråfjellet blåste det godt igjen. Lite å skrive hjem om føremessig nedover, men kom raskt tilbake til bilen vertfall.

Map    

Børa - Bruåbottmillo - Kaldhøa

Date:
04.04.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
39.5km

Langt var stikkordet for dagen. Etter å ha sondert litt Børa og Bruåbottmillo, fant jeg ut at det var bedre å gjøre det nå på ideele forhold på vinteren istedet for å gå dit til sommeren. Tok heisen opp litt over kl 12, og i heiskøen sto jaggu meg Lars Erik Holo med familie og Maria Holo Leikarnes med en junior. Så da ble det fellestur fra starten av til første toppen igjen som var Bøverhø. Herifra ble det solotur med racingfeller under skia, og det gikk unna på dette føret! Raskt inne i Kaldbotn og over 2 hauger der, før Grovåeggen og Børa sto for tur. Kjørte ned igjen samme vei som opp og satte kursen mot Bruåbottmillo. Kom opp i høgden der og gikk over topp platået og frem til høgste punktet der det er en liten kløft i fjellet. Liten rast der før retur over platået >>>

Map    

Borga

Date:
03.04.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
16.5km

Litt sliten kropp hadde godt av en litt kortere tur idag. Valget falt på Borga. Snakket litt med han som bodde i hytta nede ved veien på Nedre Brøstet. Fikk parkere der, og fulgte merket løype i tråkka spor oppover skogen til Brøstkampen. Videre over Svartknarten og Førholknarten, før det ble solnedgang på Alterhøa. Valgte å komme lengst mulig tilbake mot bilen og unngå på med feller igjen, så den fine nedkjøringen rett ned til Førholen ble droppet. Sklei helt tilbake til bilen. Fin runde!

Map    

Kaldbottinden - Raudmyrhøa og Toppen

Date:
02.04.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
26.9km

Ny tur fra toppen av fjellheisen, i dag skulle Raudmyrhøa bestiges. La turen over Bøverhø og Løyfthøene, men da var det ikke langt igjen til Kaldbottinden! Så la turen oppom der, og var litt for fristet til å fortsette til Børa. Men fornuften seiret, det ville bli mørkt før jeg kom til bygda igjen. Kjørte ned igjen og tok fatt på Raudmyrhøa og Toppen. Flott solnedgang også idag, og turen fra Toppen og ned til skisenteret gikk i nypreppa løyper.

Map    

Kongelberget til Kollhøi, men endte opp med Svarthøi!

Date:
01.04.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
28.5km

La ut ca kl 16 fra hyttefeltet, fruen kjørte meg så langt som mulig oppover. Planen var et par småtopper, men sto på Kollhøi etter ca 2 t og hadde god tid før det ble mørkt. Hodelykt var også i sekken, og spor var det opp til Svarthøi. Så det ble langtur allikevel, med fantastisk flott solnedgang på ned. Stakk innom Isløyphøa også, var bare den toppen igjen i dette området. Av med fellene og renne så langt som mulig mot Mjølrakkhøi, for så å gå opp der og ta fart mot Bjorli. Måtte så vidt stake over et vann ved Haugsvarden, men så var det rett i mål ved skiheisen. Ca 1 mil nedover som tok ca 30 min, best å få unna slike turer på vinteren :) Lars Berger var det som hadde gått spor på Svarthøi tidligere på dagen. Takk for det!

Map