Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Vesteråser

Date:
25.02.2019
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:37h
Distance:
9.3km

Startet nord for Nyberget, ved Brattveisvingen. Gikk på halvfeller, et perfekt valg på det flotte føret. Fulgte ubrøytet Nybergsvei til Svarttjennet og så over vannet og til topps på Svarttjennsåsen. Videre til Vesteråsen før jeg nådde Sørvest for Vesteråsen. Her fant jeg en fin plass med god utsikt sørover og mot Nordhue og Gitvola. Tyribål og kaffekoking her. Det var lite dyreliv å se på turen; bare en granmeis og en ravn lot høre fra seg. Men mye spor i terrenget.

Map    

Til Deifjellet i mørket

Date:
20.02.2019
Characteristic:
Snowshoe trip

En kveldstur til Deifjellet sammen med Turid. Velger truger fremfor ski. Vi starter fra Fjellstad og går den vanlige ruta både opp og ned. Det er mørkt, vindstille og kaldt opp gjennom skogen, men fint! Godt å komme inn i hytta på toppen, få fyr i ovnen og noe varmt i livet. Og nesten litt trist å forlate hytta igjen når den begynner å bli god og varm! Vi ser eller hører verken dyr eller skrømt på turen, selv om det etter sigende skal være sett litt av hvert ved den nedlagte setra Fjellvollen.

Map    

Nordøst for Synstålkyrkja

Date:
03.02.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
3:36h
Distance:
11.9km

Tur til Nordøst for Synstålkyrkja med start fra Billingen sammen med Mari, Gunnar, Turid og Anton. Vi legger turen gjennom Einstullia naturreservat i håp om å få se ulvelav. Og vi finner ulvelav; den vokser i store mengder på mange av kjempefuruene i lia. Fint skiføre gjennom skogen, men litt skavlete på snaufjellet. Det er kaldt i dag også, men vindstille, så det føles mye mildere enn på turen i går.

Map    

Styggkaldt på Krosshø

Date:
02.02.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
4:24h
Distance:
18.4km

Helgetur til Skjåkfjella sammen med Mari, Gunnar, Turid og Anton. Vi ankommer Grotli tidlig på lørdag morgen, og ifølge yr.no i minus 18 og 8 s/m vind. Starter etter alpinbakken og fortsetter rett nordover til vi endelig kommer opp på ryggen like vest for 1805-toppen. Det er bikkjekaldt i fjellet i dag, så det blir ikke mange stopp. Vi er først oppom Sørøst for Krosshø før vi bestiger hovedtoppen. På returen får vi vinden rett imot, og det blir fryktelig kaldt en periode. Halvveis nede igjen finner vi ly bak en snøskavl og vi får endelig en god og velfortjent rast. Det blir en bitende kald, men flott tur i vakre Skjåkfjell!

Map     1 comment