Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tørråsen

Date:
30.12.2018
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:49h
Distance:
6.7km

Tur alene. Starter ved den nederste bommen i Tørråsenveien. Følger veien opp til OP-tårnet som bare står snaue 100 m unna toppunktet. Går så skogen ned igjen i ca. 30 cm snø. Fyrer bål for å koke kaffe og nyte utsikten i finværet, men det blir bare med utsikten, for kjelen står igjen på kjøkkenbordet hjemme! 2 orrfugler og en meiseflokk er alt av liv, men det er mye forskjellige spor å se.

Map    

Granåsen og Tørrberget

Date:
23.12.2018
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
2:02h
Distance:
5.4km

Veslejulekveldstur med Turid og Anton til to små topper i Regionfelt Østlandet. Forsvaret driver hogst i verneskogen vest for Fagerfjellet, så Nordsæterveien er derfor brøytet helt opp til bommen nord for Leåsen. Først går vi til Tørrberget, så til den litt høyere Granåsen hvor vi lager kaffe- og pølsebål. Har planer om å fortsette til Fagerfjellet, men dagen blir desverre for kort! Utrolig fint i dag, med fredfull snøtung skog og flott lys. Ser granmeis, ravn og 17 konglebiter på turen + spor etter elg, rev, hare, mår, røyskatt og snømus.

Map    

Deifjellet S6

Date:
16.12.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
1:01h
Distance:
3.9km

Tur alene. Parkerer ved bommen i militærveien opp til Tørråsen. Været er bra, -10, vindstille og lett snø i lufta. Jeg har med truger, men det er så lite snø at jeg går uten. Følger ubrøytet vei til rett vest for toppen. Nå er det kort, men bratt opp. Fyrer bål og koker kaffe her. Jeg går ned igjen via gammelskogen i nordøst. Skremmer opp 4-5 orrfugler og en storfugl, ellers er det lite liv å se.

Map     2 comments