Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Byringen

Date:
27.01.2018
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
4:00h

Trugetur til Byringen med Turid og Anton i nydelig vintervær, men med litt sur vind på toppen. Vi går den vanlige ruta opp fra vest. Det er tungt opp gjennom skogen, men på snaua går vi helt oppå. Returnerer om 985-toppen litt lenger nord. Bålkos med brødskivegrilling nede i skogbandet. Ser en ravn og ei haukugle, ellers mye spor etter hare og rype. Vi krysser også ferske jervespor på turen. Bruker 4 timer på hele runden.

Map    

Grisungknatten via Knarthøe

Date:
13.01.2018
Characteristic:
Ski trip
Duration:
3:19h
Distance:
13.5km

Tur med Turid og Anton. Vi starter fra hytta ved Vålåsjøen. Minus 16 da vi starter og minus 20 da vi kommer ned igjen, men en utrolig flott dag i fjellet likevel. Godt skiføre og nesten vindstille; sola varmer også litt! Raster på ryggen mellom Rundhøe og Knarthøe. Her er det mye spor etter moskus, men ingen å se. Det er mye spor ellers også, særlig etter hare, rev og rype, men bare 2 granmeiser og en rødrev viser seg fram.

Map    

Høgda

Date:
06.01.2018
Characteristic:
Ski trip
Duration:
3:45h
Distance:
11.3km

Tur alene. Starter der hvor Livassvegen tar av fra Vestergardsvegen, ved brua over Livasselva, i kaldt fint vintervær. Følger Livassvegen snaue 2 km innover, før jeg dreier vestover og inn i skogen. Tungt føre, men ikke så ille som fryktet. Bare innimellom synker jeg i til knærne, ellers er det ganske bra. Etter en stund treffer jeg på gamle skuterspor, og disse tar meg nesten helt til topps. Fra selve toppunktet er det lite å se, men jeg går litt ned i sørhellinga og raster, og her er det fin utsikt sørover. Kan kjenne igjen toppene Røyskatthovde, Turrtind, Ohovde og Jentehaugen. Det er sparsomt med dyreliv å se, kun ei spurveugle, ei lavskrike og noen gråsisiker. Men mye spor i nysnøen. Går mine egne spor tilbake til bilen.

Map