Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Kollutholen

Date:
31.03.2024
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.6km

Dagen startet med snøvær og tunge skyer fra morgenen men ble oppholdsvær og god del lettere utover dagen. Da var det bare å få på seg klær og ut på tur. Fottur i trugesporet mitt i dag. Aron var med for å springe løs siden det blir båndtvang fra i morgen av. Litt kontraster fra gårdagens fine vær.

Map    

Høgstgråhøin og Storhøe + på Dovrefjell

Date:
30.03.2024
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
20.3km

Etter noen dager med sånn halveis påskevær så mente yr at i dag skulle det bli helt strålende og da bestemte jeg meg for en tur på Dovrefjell. Det ble som vanlig tidlig start fra hjemme. Kjørte til Fokstuggu og parkerte der. Krysset veien og satte i vei oppover. Da var klokken 07.00 med helt blå himmel og sol. Fulgte ganske rett rute mot Gråhøi 1299 og rundt foten av den før jeg kom på flaten innunder Høgsstgråhøi. Krysset flatene og vidre på skrå oppover. Da jeg kommer oppover så kommer det mer og mer skyer og litt tåke. Ble faktisk litt skeptisk på om yr hadde bommet så gæli på værvarslet. Mot Folldal var jo himmelen veldig blå og fin og da jeg var tett oppunder Høgstgråhøi Nord så ble jeg helt innhyllet i tåke og tiltakende vind. Jeg står og vurderer lenge >>>

Map    

Kollutholen

Date:
28.03.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
5.6km

I dag er det bursdagen til min firbeinte turkompis så da ble det selfølgelig en topptur på formiddagen. Fint å gå i trugesporet med litt gjennomtråkk på toppen. Grattis med 7 års dagen Aron. Hvor ble de 7 åra av???

Map    

Fatfjellet på ski

Date:
27.03.2024
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
12.7km

Første fridag I påska og ikke helt topp værmelding men ut på tur måtte jeg. Kjørte bomvei opp til Fatfjellsetrene og parkerte på fin brøytet vinterparkering. Hadde egt planlagt å gå rundt seterene men her var det et gammelt skispor rett over jordene.Fulgte det et stykke oppover før jeg peilet inn kursen mot Tælpiggen 1152. Fortsatte mot ryggen av den og opp mot varden her. Ingen topp men veldig markert fasong som vises fra flere kanter. Hadde håpet at været ville lette men istedet ble det bare gråere og mer snø lufta. Dette ble dagens beste utsikt.Fortsatte så ned igjen mot ryggen til Fatfjellet og begynte oppstigning. Jo høyere jeg kom jo mindre sikt og tilslutt var alt bare hvitt. Fra her ble det kun gps kurs. Ble flere partier med barmark oppover så skiene måtte av >>>

Map    

Tynset

Date:
26.03.2024
Map    

Kollutholen

Date:
24.03.2024
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.7km

Litt snøvær på mårran så ble ikke så gira på noe lengere skitur. Vårfølelsen kommer bare mer og mer så i dag ble det på meg joggesko og ut på tur. Litt snø I sporet siden sist men det gikk veldig bra. Aron happyvoff i godt driv.

Map    

Lillehammer

Date:
23.03.2024
Map    

Leinetoppen i Ringsaker

Date:
23.03.2024
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.2km

Dagens andre topp. Kjørte fra Sjusjøen ned til Moelv og vidre til turstart. Litt at og frem for å rekognosere en plass å sette bilen. Det ble så vi parkerte i enden av tomta til et bilverksted. Tok beina fatt og gikk langs veien et stykke før vi svingte inn på en grusvei oppover lia. Fulgte den til en liten plass hvor det var kjørt traktor. Fra her gikk det et gammelt spor. Fulgte det oppover gjennom skogen.siste kneika bushet vi bare rett opp på selve "platået ". Her var det også et trugespor. Null utsikt og ingen synlig markering av toppunkt. Retur samme vei. Artig med den gamle bensinstasjonen ved bilverkstedet. :-) Alltid noe spesielt å komme til Ringsaker hvor jeg har tilbrakt mye tid før.

Map    

Snørvillen fra Sjusjøen

Date:
23.03.2024
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
9.7km

Første helga i påsken så regnet med mye folk og trafikk i dag så det ble tidlig start fra Folldal. Svingte inn på Kiwi på Sjusjøen ca 7.30. En rask matbit mens jeg ventet på turfølget mitt før vi parkerte rett ved skistadion og tok i vei i fine løyper. Grei utsikt fra toppen med fin sikteskive. Retur samme vei. Litt mer folk i løypa da vi returnerte. Fin tur i helt greit vær. Klar for neste topp.

Map    

Klundbykampen - Gjøvik

Date:
23.03.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
3.9km

Dagens tredje.Parkerte nede ved krysset rett bortenfor den private veien. Her var det stort skilt med privat vei og forbudt med gjennomkjøring. Tok beina fatt og gikk oppover forbi husene og svingte til høyre i første kryss. Fulgte den til flere hus. Her var det kjørt med skogsmaskiner så gikk i sporene oppover i terrenget. Gikk så rett fram i stikryss hvor det var tråkket spor vidre. Mye is og noe glatt fra utsiktspunktet til toppen. Stoppet litt for å se ned til mjøsbrua med stillestående påsketrafikk. Noe råtten snø bort til selve toppunktet men var veldig glad for at det var et tråkket spor der.Grei utsikt fra selve toppunktet. Retur samme vei.

Map