Arkiv - dato

Arkiv - aktivitet

"Peakbookvenner"

Så langt har jeg ingen "Peakbook-kontakter".

Lister jeg samler etter

Kakellkletten

Dato:
20.11.2022

Tur hit I kveld.Start nede ved brua ved fylkesveien. Fin utsikt mot Grimsbu by night.En topp og tur som vekker mange gode minner som jeg aldri glemmer. Den beste tida :-)

Kart    

Blåkletten og Vardehøgda - Os/Tolga

Dato:
19.11.2022

Helg og klar for tur så satte kursen mot Øversjødalen. 19 minus da jeg dro fra Folldal men bare 10 minus ved turstart. Parkerte på ei lomme ved fylkesveien og fulgte t-sti oppover. Tåka lå tjukk nede i dalen men sol og blå himmel var ikke så langt unna. Og for en dag det ble. Sol og knall blå himmel med fjelltopper stikkende opp av tåka og bare et tynt lag med rim og snø på bakken. En del is i selve stien på tur opp mot snaufjellet. Gikk først opp på Blåkletten. Helt super utsikt med Sålekinna tett inntil og Elgpiggen og Sølen litt lengere unna.Fortsatte på skrå ned mot stien igjen og fortsatte mot Vardehøgda. Kryssa over spekte myrer ,mose og kratt mot ryggen av Vardehøgda. Samme her helt super utsikt. Returnerte samme vei og sti tilbake til bilen.

Kart    

Knutshovda

Dato:
17.11.2022

Kveldstur via Moldalsetra.

Kart    

2 høgder i Os/Tolga

Dato:
13.11.2022

Ny turdag så kjørte inn Øversjødalsveien og parkerte ved Håkåtjønna p lomme. Fulgte sti ned til tjønna og fra der i terreng mot ryggen av Tynsethøgda. Gikk ryggen opp mot toppen og fikk en super utsikt i det fine været. Fortsatte så ned mot bunnen mellom de to høgdene og over et stort myrområde. Kom meg over og fant en grei rute opp på Engådalshøgda. Satte så kursen på skrå ned i retning tjønna hvor jeg startet. MYE sleip og glatt reinmose og en del kratt. Fin rundtur.

Kart    

Gråhøgda - Os/Tolga

Dato:
12.11.2022

Kjørte fra Os mot Narjordet. Svingte opp Fjellveien og fortsatte til parkering ved låst bom. Fulgte veien til jeg kom opp på flata. Satte så kursen ganske rett mot toppen i terrenget. Men oppe i høyden var steinrøysa veldig glatt så angret litt på det. Men det gikk fint og nådde toppen på grei måte. Her var det skikkelig sterk vind som røska godt i kroppen. Fint vær og fin utsikt. Fulgte veien tilbake til bilen. Klar for neste topp.

Kart    

Sletthøa i Os

Dato:
12.11.2022

Etter Gråhøgda kjørte jeg videre til Narbuvoll og svingte av ved kirka og fortsatte bomveien mot Øversjødalen. Parkerte på ei lomme ved veien ved der stien starter. Fin sti hele veien til toppen. Et fantastisk novembervær og nydelig landskap. Ikke så mye vind på toppen her. Samme vei tilbake. Planen var en topp til men Aron begynte å bli veldig sliten så da var det bare å vende nesen hjemover. Tar på å springe løs en hel dag for en hund.

Kart    

Store og Vesle Glophøgda - Tolga

Dato:
11.11.2022

Fridag og turdag I dag. Yr meldte fint vær så det var bare å sette seg i bilen og komme seg ut på tur. Kjørte til Tolga og ut i Kåsa. Parkerte ved veien til gården Nesset. Gikk forbi gården og forsatte på traktorvei og videre på dårlig sti. Vanskelig å finne stien i forhold til kartet nede i dalbunnen men oppe på snaufjellet var stien godt synlig. Først opp på Store Glophøgda. Fin utsikt til alle kanter og veldig mildt og fint vær. Vill-gikk videre ned i dalbunnen mot tjønna mellom høydene og fant en grei rute opp mot toppen til Vesle Glophøgda.Fin utsikt her også. Fulgte sti et stykke før jeg tok av i retning mot der jeg kom opp mot Store Glophøgda og så samme vei tilbake til bilen.

Kart    

Knutshovda

Dato:
09.11.2022

Ny fin treningsrunde i kveld med både løping,gåing og bushing. Veien ble til underveis og det ble faktisk en knall rundtur på flere områder som ikke jeg har vært før og med avsluttning opp på Knutshovda.Fint månelys og god temp. Fikk samtidig testa den nye hodelykten og den leverte.

Kart    

Brennhovda

Dato:
09.11.2022
Kart    

Volfjellet - Tolga

Dato:
06.11.2022

Dagens plan var noen nye topper I Tolga. Kjørte fra Tolga mot Hodalen. I det jeg svinger av veien for å parkere så stopper bilen. Den ville ikke starte mer.Her var det selvsagt ikke mobildekning. Da var det bare å ta på seg sekken og traske I vei. Fulgte fin sti fra fylkesveien helt til toppen. På vei opp fant jeg et punkt med god dekning men fortsatte turen til toppen først.Grei utsikt fra toppen.På turen tilbake ringte jeg bilberging og gikk så ned til bilen for å vente. Tok sin tid før bilberging kom og første del av hjemturen ble på planet tilbake til Tynset. En rett møkkadag.

Kart