Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kjeldeknatten på ski

Date:
28.02.2024
Distance:
4.1km

Det var meldt en del vind i høyden i dag, så da siktet jeg meg inn på noe lavere turterreng. Anette ville bli med å gå en tur på beina i sola, mens jeg gikk på ski. Brøytinga stoppet ved Mørkedalstjernet, så her skiltes våre veier. Et scooterspor gikk hele veien opp, og var utmerket å følge med kortfeller. Hadde egentlig tenkt en runde rundt i skogen ved toppen, men sola var begynt å varme, og det kladdet noe aldeles forferdelig. Det raste stadig fra trærne, så å rusle rundt her kunne by på overraskelser. Jeg tok derfor fellene av, og skled lett omtrent samme veien ned igjen.

Map    

Makalausfjellet i topp vær (95)

Date:
26.02.2024
Distance:
6.4km

Topp vær, topp føre - oppsummerer dagen kort og greit. Jeg rakk hele turen før kl 12, og da hadde jeg startet dagen med blodprøve i Etnedal, og jammen en promillekontroll på veien også... Videopanorama fra toppen: Hadde fjellet helt for meg selv i dag, og slapp også unna kladding, enn så lenge. Pudder den hele vei, men god såle under nå, så det gikk lett oppå snøen. Fulgte i hovedsak skisporet inn, men valgte så terrenget og småknattene på returen. Skrudde av skjermsparer og strømsparer på mobilen, og da tracket appen perfekt og auto-registrerte toppene samtidig, (for første gang med denne telefonen...) Sparing er tydeligvis noe dritt... :) Formen kjentes så god i dag, at jeg tror og håper at jeg er nå klar for noe lengre turer på andre fjell, enn akkurat disse i nærheten.

Map     1 comment

Aurdalsåsen - vinterferiefulltrøkk

Date:
25.02.2024
Distance:
16.9km

Maksimalt trøkk av folk på åsen i dag. Anette ville være med å gå en tur på veien, mens jeg gikk en runde på ski i godværet - og det var et lite hell, da parkeringslomma jeg pleier å bruke var full av biler. Jeg hoppet ut med skia, og Anette kjørte nedover til en annen p-lomme lenger nede og gikk sin tur. Kom meg ganske kjapt ut av "køen" i skisporet, og fikk igjen en nydelig runde på pudder. Men for første gang i år kjente jeg det nappet litt i de bratteste solhellingene; kladding! Ble litt stressa på tiden, da jeg hadde antydet en times tid på runden ovenfor Anette. Så jeg kutta litt i den opprinnelige planen. Virkelig en forsmak på vårskitur i dag! Men jeg hadde kledd meg litt for sommerlig - det kjente jeg på toppen, der det blåste litt.

Map    

Liten luftetur på Makalaus med Anette

Date:
24.02.2024
Duration:
0:30h

Anette ville prøve seg litt på truger på Makalausfjellet, men vi hadde nok håpet på litt mer sol og fastere forhold. Jeg gikk på ski med kortfeller som alltid, og tok meg lett fram, men Anette sank dypt nedi snøen på trugene, og måtte derfor følge skiløypetraseen i stedet. Denne var føyet bort for øyeblikket, og var jammen ikke enkelt å følge. Jeg tok noen avstikkere opp på et par koller, men det trakk surt, og sola kom ikke fram som vi hadde trodd (før etter at vi var tilbake i bilen igjen.) Anette var fornøyd med trimmen hun hadde fått, så da ga vi oss etter en halvtimes tur.

Map    

Aurdalsåsen vinterferievær de lux

Date:
21.02.2024
Distance:
17.9km

Våkna til tåke over Liagrenda, men lot meg ikke lure. Både værvarsel og noen kjappe blikk på webkameraer i Valdres, viste meg blå himmel i alle retninger. Her var det bare å komme seg ut på tur, digg. Det var naturligvis en del biler i Aurdal nå; vinterferiefolket var på plass, men såpass tidlig ut var jeg, at det var lite folk ute på ski foreløpig. Det var en helt annen temperatur i dag enn det jeg har blitt vant med, nesten for varmt! Var spent på om det ble årets første tur med kladdeproblematikk. (Slapp unna, kanskje fordi jeg var såpass tidlig ute?) Deilig tur med tørt pudder, fastere forhold over tregrensa, men noe vind på toppen. Jeg hadde egentlig LITE lyst til å holde meg til mine "normerte" ca 1,5 time på tur. Men siden jeg har en viktig dag foran meg >>>

Map    

Fjellenden - pudderkos

Date:
14.02.2024
Distance:
4.8km

Været skulle ikke være så verst i høyden i dag, så da tok jeg "fri" fra spansk, tysk og sjakk, og for ikke å forglemme fri fra all måking (jeg målte 95 cm snø på flatmark utenfor huset i går), og satte kursen for Aurdalsåsen. Forventet pudder og forholdsvis urørt snø, selv tett på hyttene her oppe, og dette ble innfridd. Skjønt en irriterende løypemaskin borti liene ødela litt av stillheten. Det slår meg; det er nesten alltid noe som durer av maskiner oppå åsen her, og et vell av brøytetraktorer som skal måke for alle hytteeierne. Sommerstid er det gravemaskiner og motorsager som durer. Slik sett er det ofte bedre på Makalaus. Jeg har for lengst begynt å bli motstander av mer hytteutbygging, kjenner jeg. Utrolig dårlig bruk av ressurser, i det hyttene står >>>

Map    

Kosetur til Fjellsvarden

Date:
08.02.2024
Distance:
6.2km

Tok ut for mye energi i går, og fikk det igjen i dag. Derfor måtte det bli en liten og lett skitur i godværet, og jeg har en stund tenkt på et gjensyn med Fjellsvarden vinterstid. Bomveien kosta 50 kr (kort) og Tjernsætri p-plass var brøyta. Herfra er det bare en kort stubb opp til utsikt og pudder på Sæterfjellet. Det føltes aldeles ikke kaldt her oppe i dag, så jeg gikk uten vindjakke. (Hjemme var det -24,5 til morgenen.)

Map    

Makalausfjellet, pudret og urørt

Date:
07.02.2024
Distance:
20.5km

Altfor lenge siden forrige skitur nå, så jeg hadde fysisk abstinens. Ble ikke skuffet i dag, og jeg hadde fjellet for meg selv. Satte selv de eneste skisporene her oppe - og slik liker jeg det! Fin og fast såle pudret med 3-10 cm snø. Derfor valgte jeg helt mine egne veier, akkurat slik jeg koser meg sånn med. Litt vind i fjeset i starten, og med minus 10-12 brukte jeg derfor alpinbrillene en stund. Mohair-kortfellene fungerte bra, men gps-tracket er fremdeles helt håpløst. Ikke blir toppene automatisk registrert heller, så nå gidder jeg snart ikke bruke appen, om jeg ikke finner ut av dette...

Map