Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Nordre Juva

Date:
26.11.2022

Med Marius og Sondre. Veldig grei anmarsj fra Øvre Roe; krysset et beite og fulgte bekken oppover fra der. Ganske stilig terreng, og veldig effektive høydemetre. Etter hvert bratnet det til såpass at vi tok på tauet. Sondre ledet 60 meter, rundt grad 2-3. Jeg tok over og ledet opp et lite kort opptak av samme grad, før terrenget la seg. Satte stand her sånn at vi kunne knyte oss ut og gå et stykke usikra. Rett før toppen bratnet det til igjen, så vi tok på tauet og klatret to taulengder. Ikke noe hardere enn WI3+, stort sett rundt grad 2-3. En flott tur i isen i veldig fine omgivelser. Kaffe og sveler i det nye huset til Sondre og Ida etterpå.

Map    

Snutur Skagastølsryggen

Date:
18.11.2022

Å forutsti når det er gode alpinklatreforhold i Hurrungane er en obskur kunst som jeg ikke har nok erfaring til å mestre. Men bare en måte å bli bedre på det på, følge med på vær og vind og ta turen opp for å sjekke. Teorien min denne helga var at mildværet uka før med påfølgende kaldt vær skulle gi faste og fine forhold på anmarsj og retur, og forhåpentligvis plastre snø og is fast på fjellet. Kjell som alltid er gira på tur hadde gjort noen lignende tanker, og var gira på å prøve Skagastølsryggen. Er ikke ambisjonsnivået det skal stå på, i alle fall! Og etter å ha fått melding fra Kristoffer et par dager før om at det ryktes gode forhold i alle fall opp til Nordre, så var det bare å få ryddet kalenderen på jobb og ta fri fredag for å gjøre et forsøk.

Map    

Rasletinden

Date:
13.11.2022

Med Mari og Håvard. Måtte gå på isen over vannene på flata for å komme fram til snøen. Men gikk på ski fra der stigningen startet. Knallharde forhold etter mildvær og regn på lørdag, med påfølgende nattefrost. Så en del relativt store naturlig utløste skred i brattsidene øst for Rasletinden som sikkert har gått etter på mildvær og regn etter ei periode med mye vind. Gikk normalruta opp, og kjørte ned det bratte snøfeltet som kommer opp mellom Rasletinden og østtoppen. Ned her hadde sola fått tatt litt tak, så fikk faktisk noen svinger som ikke var så verst.

Map