Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Chapelle de la Glière

Date:
31.07.2013
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
5:58h
Distance:
2.9km
Map    

Dent du Géant++

Date:
30.07.2013
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
11:12h
Distance:
8.7km
Map    

Liskammtraversen

Date:
26.07.2013
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
12:30h
Distance:
23.0km
Map    

Gran Paradiso

Date:
25.07.2013
Map    

Ukjent terreng i kjente omgivelser

Date:
12.07.2013
Duration:
10:02h
Distance:
46.0km

Sto opp når jeg våknet, tok meg god tid til lang frokost, inkludert kaffe, og avtalte middag kl 19.00 - jeg skulle jo bare en kjapp tur til Skogadalsnosi. Syklet ned anleggsveien til Gravdalsdammen, deilig å suse forbi alle fotturistene. Mange flotte motiver nedover denne dalen - synd jeg glemte kamera og hadde kun mobilen! Slang fra meg sykkelen i enden av veien for deretter å forsøke og gå mest mulig rasjonelt mot dagens mål. Det er jo best å beholde flest mulig høydemeter, men lyng, myr og ikke minst vierkratt, gjør horisontale meter like energikrevende som en sti i slak motbakke. Man må vel bare ta et valg. Bestemte meg ikke for veien til topps før jeg var nede ved bekken fra Rauddalsvatnet. Jeg måtte se litt på terreng og kart siden denne er en av få topper som ikke er istykkerskrevet >>>

Map     4 comments

Sikkilsdalshøe

Date:
11.07.2013
Map    

Syndre Knutshøa

Date:
09.07.2013
Duration:
1:03h
Distance:
6.1km

En fin tur med litt varierende humør. Startet fra Kongsvold og fulgte bra sti opp til snaufjellet. Deretter valgte jeg litt feil og plutselig var det ikke noe sti under mine føtter lenger. Fulgte sporadiske dyretråkk her og der, men mye mose og lyng gjorde turen litt tyngre. Ble lettere oppgitt da jeg fant ut at stien hele tiden hadde gått 2-300m til høyre, ca. parallelt med mitt spor, se bare på gps-sporet.. Forsøkte å øke tempo litt på stien siden det begynte å dryppe litt fra oven, men hadde ikke mye krutt i beina. Rakk akkurat målet om å nå toppen på en time takket være god medvind.

Map    

Hatten

Date:
07.07.2013

På vei sørover ville jeg utnytte et mulig værvindu som skulle vare i et par timer. Valgte ut en kort tur og endte opp med Hatten. Fin sti helt til topps, vet ikke helt hva man skal si om stigen som hjelper deg opp helt til topps, men yr traff nå bra med værvindu og jeg fikk en bra tur.

Map    

Beisfjordtøtta

Date:
06.07.2013

Etter Kebnekaiseturen var Øyvind og jeg fortsatt lystne på tur, selv om været ikke var det beste. Sondre og Daniel som hadde vært lenge på tur var ikke interesserte i en tåketur og ville heller klatre. Vi startet fra kraftstasjonen på ca 200m og gikk oppover en fin og tilrettelagt sti med innlagte sølepytter. Var litt spent på ryggen opp til toppen da det kun var merket sti til Rombakstøtta, og det faktum at det regnet og var rimelig sleipt. Det viste seg at det gikk en mer eller mindre merket T-sti til topps. Kom til toppen i tykk grøt, sjekket yr, og tok på oss det lille av ekstra klær, og bestemte oss for å gi utsikten en sjanse. Surt og kaldt, men vi fikk litt betalt til slutt for en snau time med venting. Fin tur.

Map     2 comments

Travers i Kebnekaisefjellene

Date:
03.07.2013
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
22:45h
Distance:
67.0km

Link til artikkel fra denne turen ligger her:: Legendarisk travers i Kebnekaisefjellene Noen supplerende bilder: Takk for turen gutta!

Map