Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Spirdalsåsen og Lille Vasdal

Date:
24.11.2017

Kjørte innerst i Dalsbygdavegen, tok mot Spirdalen og parkerte ved postkassestativet. Gikk opp traktorvegen og videre langs ryggen bort til det fine utsiktspunktet vi pleier å raste på. Spiste her med utsikt over Nordsjø, Munken og Lille Munken og topper over alt i Melum. Gikk ned igjen, stoppet på utsiktspunktet der vi bla kan se Lifjell. Gikk så ned til Lille Vasdalen for at Astrid skulle få se bryggen nede ved Nordsjø. Fin tur en fin dag i slutten av november. Litt glatt her og der, litt snø og litt våte partier.

Map    

Vestre Skrehelle, Skrehelle, Ramberget

Date:
13.11.2017

En av våre yndlingsrundturer. Kom seint av gåde på tur i dag pga. jobb. Gikk fra parkeringen og opp til Vestre Skrehelle, liten pause her før vi gikk bak til Skrehelle. På veien dit gikk vi ut på kanten og kikket ned på Olaugtjenn. Har gått denne turen mange, mange ganger, men ikke sett ned i terrenget fra denne kanten før. Gikk så videre til Ramsberget. Som vanlig så vi ravner her oppe. Pause her før vi gikk ned igjen til parkeringen. Litt glatt her og der, blanding av frost og bløtt over de blaute partiene. Solnedgang på Ramsberget.

Map    

Glasergruva

Date:
11.11.2017

Fin tur til Glasergruva med Kristen og to av barnebarna våre på 4 og 6 år. Parkerte ved Valebøvegen og gikk grusveien inn til Ulvsvanndammen. Over dammen og blåmerket løype til Glasergruva. Var flere turer inn i gruven med hodelykt for å se på alle edderkoppene i taket. Spennende. Niste og kakao før vi gikk tilbake til bilen samme vei. Stoppet for å kaste pinner i fossen ved utløpet av elven ved dammen. Litt is på stien og litt vått her og der. Her kan man gå langt inn i gruven på. Det er flatt, men med litt steinete, og lys er nødvendig. Du kan gå en rundløype her, rundt Ulvsvann. Fin tur, men vi startet litt sent og hadde ikke rukket det før mørket hadde kommet. En annen gang.

Map    

Austre Nuke og Nonsås

Date:
06.11.2017

Mandag, fint vær og litt tid....det betyr selvfølgelig tur, ENDELIG! Hadde med oss en mobil med et dårlig kamera i dag. Jobbet fra 7-10 og kjevlet sirupssnipper i kirken fra 10-12. Etterpå kjørte vi til Ulefoss, retning Lunde og tok inn til Dagsrud. Kjørte forbi Dagsrud og inn til en parkeringslomme der det står innkjøring forbudtskilt på veien videre. Om en legger godviljen til kan man se at på høyre siden her er det tatt ut grus en gang. Bommen var åpen..... Lovlydige som vi er parkerte vi der og gikk innover grusveien til en snuplass. Der var det merket med blått der traktorveien/stien startet. Fulgte traktorveien til neste blåmerke og tok traktorveien/stien til venstre ved blåmerkingen. Fulgte stien rundt toppen og opp på den. Der står et gammelt tårn og kasse med bok på >>>

Map