Arkiv - dato

Arkiv - aktivitet

Lister jeg samler etter

Sveningen - Kommunetoppen i Os

Dato:
22.04.2023
Distanse:
6,7km

Nydelig sommervær, med 14 -16 C o . Sol fra skyfri himmel. Sveningen er målet. Jeg kommer nordfra, Trengereid, via Gullbotn og tenker jeg kan unngå noe bilkjøring ved å gå opp fra østsiden, siden jeg alt er der. Rett nordom Rolsvåg, svinger jeg opp i et nedlagt grustak, v/ Vågasanden, opp Nymarksvegen, og bort til noen gamle bygninger og en rusten steinknusemaskin. Herfra starter noe jeg fikk omtalt som "Militærvegen". En grus/kjerreveg, som etter hvert blir en sti, opp langs vakre Sandelva, retning Litle Brekkevatnet. Normalt ville man fulgt stien opp i sadelen mellom Sveningen og Sauafjellet, og vardet merking videre opp ryggen mot Sveningen. Slik opererer ikke jeg. Utålmodig som jeg ofte er bryter jeg til høyre, av stien, et stykke før før Eikelundsbekken, for å gå >>>

Kart    

Gullfjelltoppen - Kommunetoppen i Bergen fra Gullbotn

Dato:
22.04.2023
Turtype:
Fjelltur
Distanse:
8,4km

En fantastisk morgen med sol fra skyfri himmel, hotellfrokost i magen, og kritthvite fjelltopper i høyden. Kaldt om natten og håp om at snøen som ligger fra ca. 500 meter over havet er passelig fast. Lett med parkering når man er ute i rett tid. Fin sti, grusvei fra start. Tørt og fint i terrenget for det meste. Noe myrete og bløt snø med gjennomslag fom. 440-520 moh., sånn ca. Fastere snø etter det, og ganske hardt i skyggepartier oppe på ryggen. Toppen gir super utsikt og har en flott profil fra nordøst, med snøskavl hengende utover. Alene på toppen, men to andre med ski på ryggen på vei opp litt senere på dagen. Retur nesten samme vei, men valgte en renne litt lengre nordvest for stien fra ca. 800 moh. og ned til Gullbotn. Der hadde ikke sola tatt like mye og svusj så var jeg >>>

Litlåsfjellet - Kommunetoppen i Austrheim

Dato:
21.04.2023
Distanse:
1,0km

Fant en anleggsvei opp i rett retning fra sørsiden. Den stoppet i et par kampesteiner, 350 meter, nesten rett øst for toppen. Der var en parkeringslommen. Herfra til fots opp til noen høydebasseng. Videre på grusvei til topps. Skogkledd ås, med litt utsikt, både øst og vest. Men kanskje ikke av den mest spennende eller vakre sorten. Rett ved toppen var det sitteplasser og bålpanne. Jeg var imidlertid ferdig med en av de mindre spennende kommunetoppene, og skyndte meg ned til bilen.

Kart    

Fedjebjørnen - Kommunetoppen i Fedje

Dato:
21.04.2023
Distanse:
6,7km

En svært lett kommunetopp, men i vakkert lyngterreng ute i havet. Et veldig koselig øysamfunn med 5-600 innbyggere ca. Trodde et øyeblikk jeg kunne rekke samme ferge begge veier, for jeg hadde kun 20 høydemeter og hele 10 minutt å gjøre det på, men det er ikke bare å præse gjennom «landsbyen», med barn i veien, hunder og fartsdumper. Manglet kanskje 2 minutt på å greie det, og måtte se ferga legge ifra i det jeg returnerte til fergeleie. Men bra var nå det. 1,5 time å vente gjorde at jeg fikk sett øya bedre. Turstier og koselige hus, samt destilleri, lossenter og spennende forsvarskikkert(?) mm. Havørna fulgte med meg hele veien.

Kart    

Morkfjellet - Kommunetoppen i Radøy

Dato:
21.04.2023
Distanse:
2,0km

Morkefjellet i godvær. Vanskelig å finne god parkering på sørsiden av fjellet, men parkerte i en innkjøring ved en bom. Derfra relativt rett opp. Gikk forbi skiltet til toppen, som er i like dårlig forfatning som fjellets navn. Noe mørkt, men desto hyggeligere å komme opp på toppen. Liten hytte, varde og infoskilt. Utsikten ble nå upåklagelig. Samme vei ned.

Kart    

Eldsfjellet - Kommunetoppen i Meland

Dato:
21.04.2023
Distanse:
2,6km

Kort, med ikke desto mindre vakker tur. Etter noe jobb på Frekhaug fristet denne kommunetoppen. Været kunne knapt blitt bedre og veien opp er pittoresk. Stor gratis parkeringsplass, gå hundre meter bort langs veien, og så er det rett på motbakkene. Hytta på toppen var nydelig, og utsikten upåklagelig. Flere andre på tur også en fredags ettermiddag.

Sule

Dato:
08.04.2023
Distanse:
30,4km

Flya til Beitostølen

Dato:
04.04.2023
Turtype:
Langrennstur
Distanse:
31,2km

Dette må kanskje være verdens flottest langrennsløype. Fra stille og vilt fjellterreng, ned forbi fjellstua ved Bygdin, langs vannet Vinstri, over Oleskard og nedover til stølsområder og bjørkeskogen for å ende i sivilisasjonen, med pumping disko i alspinbakkene og cafèliv. Snakk om å få alt på en tur. Tar man 9-bussen fra Beitostølen er man klar for tur allerede 9.25, og har man hoppet over frokosten er det helt perfekt å stoppe på Bygdinstogo for "top notch" servering. Også på Olebu har de servering og skjenkebevilgning, så her kan man slå seg løs, nå ikke så langt fra målet, og med ca. 22km bak seg, føler sikkert noen at de har fortjente det. Vi fortsetter imidlertid til Jotunstogo for Signaturburgeren, som smaker himmelsk, sammen med en forfriskende Radler, >>>

Nordre Syndin rundt, medsols.

Dato:
03.04.2023
Distanse:
23,4km

Fantastiske løyper og nydelig vær. Litt folk etter hvert, men sur motvind fra nord enkelte steder. Utsikt over snittet. :0) Kjapt oppom Syndinstoga for å kjøpe med litt bakverk til senere.

Kart    

Øystre og og Heimre Fagerdalshøe - Fra Flya og til Bygdin

Dato:
02.04.2023
Distanse:
9,7km

En super tur. Sørg for å bli levert på Flye, og hentet på Bygdin. Mange slitsomme høydemeter spart og mye flott renning ned. Pang vær.

Kart