Archive - Date

Collected lists

Kommunetoppene i Stokke, Tønsberg og Horten

Date:
28.12.2014
Characteristic:
Walk
Duration:
3:00h
Distance:
3.0km

Tre topper på rappen: Først Høgståsen fra skogsbilveier over Skatvet gård, via parkering, bom og snirklete veier 2-3 km innover. Fin bøkelund rett nordvest for toppen. Så til et nedlagt bruk, Voll, øst for Undrumsåsen. Herfra går det traktorvei og stier, men det var blitt så mørkt at jeg satset på 250 meter rett linje isteden. Noe ulendt da. På skiltet står det "Signalen". Videre til Fossøla, og merket stihode, sørøst for toppen. Her fikk jeg parkert på gården, nordom garasjene, til en hyggelig kar. Det var flott merket sti helt til topps og hyggelig rasteplass på toppen. Pga. lite snø og en noe disig halvmåne var det til tider nå helt svart i skogen. Telefonen måtte taes i bruk for å kunne se hvor jeg satte bena.

Map    

Kommunetoppene i Tjøme og Nøtterøy

Date:
27.12.2014
Characteristic:
Walk
Duration:
1:00h
Distance:
2.0km

Fra boligfelt ved Grimestad, kjapp tur rett til "topps" på 5 minutter. Så med bil nesten til Torød på Nøtterøy. Fra postkassestativ, rett opp stier og anleggsvei til installasjon på toppen. Kjapp tur, ca. 10 minutter hver vei. Selve toppunktet må man klatre gjerder for å nå.

Map    

Sæteråsen - kommunetoppen i Svelvik

Date:
11.12.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
11.0km

Fra øverst i Mariås, på sti til Ebbestadvannet, mer eller mindre kompasskurs, noe sti og langs kraftlinja opp. Litt snø, mer is, opp og ned, gjennom kratt og buskas. Dro på sykkel til å begynne med. I og med at jeg valgte "feil" startsted ble dette mer bortkastet enn til gavn, bortsett ifra på slutten kanskje. Endelig på toppen var det blitt mørkt. Her var det et flott tårn!! Nedtur etter liten rast, tårnbestigning og litt geocaching;0) Hodelykt på, fulgte nå sti så si hele veien, fant sykkelen og fulgte grusvei ned til Mariås Parking. Fin tur tross tåke og mørke!

Map     1 comment

Lauvkollen - kommunetoppen i Modum

Date:
11.12.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
2:30h
Distance:
12.0km

Fra Vikersund, til Frydenberg, svinger der opp "sinnsykt" glatt og isete bomvei på piggfritt. Anbefales IKKE på vinterføre. Kom meg på mirakuløst vis ca. 1,7 km fra parkeringen. Der holdt det på å gå helt galt på glatta og jeg lot bilen stå rett før en bratt mote, i en sving. Jeg gruet meg allerede til returen. Fra bilen på sykkel opp til parkeringa, ca. 2,5 km til forbi rød hytte. (Rett etter bilen ble det snødekke. Veldig tungt å sykle oppover i 3 cm med skare, men nedover ble dette fin styresnø.) Fulgte så blåmerket sti helt til Sandvollen, over Hestskotjernåsen, forbi flere idylliske vann. Sandvollen så koselig ut, men jeg var helt alene i marka. Hørte et skudd i det fjerne, så diverse storfugel og mye spor i snøen fra ymse dyr og fugler. Fra Sandvollen ble >>>

Map