Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Siste og høyeste i Akershus

Date:
31.10.2009

På vei til min gamle mor og far i Gausdal passet det godt med en avstikker til Hurdal. Gikk fra bommen ved Gjødingsseter og fulgte blåstien til topps. Flere familier og trimmere på tur denne grå dagen. Rester av brannvakthytte ved toppen. Mon tro hvordan disse brannvaktene fikk tiden til å gå hele sommeren.... Fint og gå men glatt på stien enkelte steder. Ett knall og fall på vei ned (kneet fikk seg en trøkk). Dårlig sikt fra tårnet denne første dagen i november. Siden dette var min siste i Akershus (litt trist forresten), velger jeg å kåre Skreikampen i Eidsvoll til Akershus flotteste topp. Regner med alle er enige men en eventuell diskusjon om dette kan tas videre på facebook - wwv. T/r en drøy time.

Map    

Elgmyråsen

Date:
25.10.2009
Map    

Blekketjernshøgda

Date:
17.10.2009

Tenkte på dette med jakta på vei opp RV4 til vekta. Best å ikke bli tatt for å være elg. Syklet opp bakkene til Nedre Blekketjern. Her var det is på veien og is på vannet. Min nye Diamant sykkel hadde ingen problemer. Jeg ble riktignok stiv i beina. Tok til venstre ved et par hytter og syklet ca 200 m til. Her går veien svakt til høyre. Fra dette punktet viste det seg å være greit å gå opp fra sørsiden. Ikke så mye tett skog, men ingen sti. Fant flere høyder med noen steiner og wwv utskriften der toppen er. Rask retur til sykkelen og enda raskere ned til bilen. Hjemme ventet familien for tur til Kolsåstoppen. T/r 10 km. 1 time og 35 minutter.

Map    

Høyeste og siste i Nordmarka

Date:
04.10.2009

Endelig fikk vi til familietur hit. Startet i strålende sol, men været skulle snart snu. Lurte litt på forholdene siden det hadde snødd i høyden dagen før. Sommerdekkene greide seg bra fra Jevnaker og opp til Tverrsjøen og videre til venstre mot Ølja. Stoppet ved skilt mot toppen. Cherrox og støvler passet bra opp en våt sti. HF plumpet skikkelig, og på toppen begynte det å snø mens jeg gjorde opp bål. Vi spiste halvvarme pølser mens neglespretten tok minste jenta. Skikkelig trivelig. Veien ned gikk bra og barna fikk pannekaker til middag. Nå er alle enige om at det var en fin tur.

Map