Archive - Date

Collected lists

Lievarden og Hånkebrekka på Stranda

Date:
31.05.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:00h
Distance:
4.9km

Parkerte på p-lomma på veiens høyeste punkt, før man kjører ned til gården Lie. Til tross for halvgrått vær, og noe lavt skydekke, var det opphold og fin temperatur for en snartur til Lievarden . Tenkte i tillegg å få med meg toppen Hånkebrekka på returen. Jeg fulgte den merkede stien, og det var flott utsikt stort sett hele turen opp, og spesielt den siste delen, der man ser Stranda, Jolgrøhornet, Storfjorden, Sunnylvsfjorden, Skrenakken, Grøtet og begge Blåhorna. Etter en liten pause på toppen, gikk returen same vei tilbake, men som planlagt med en avstikker om Hånkebrekka, som har bra utsikt mot Stranda.

Map    

Ettermiddagstur til Båsenibba og Sætrenibba i Stranda

Date:
30.05.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
8.2km

Parkerte ved utsiktspunktet på Ljøen, og fulgte den gamle postvegen i retning Herdalen. Jeg passerte Ljøsætra og videre oppover mot Nykkjevatnet, der jeg måtte forsere tre litt større partier med snø. Etter å ha passert vannet, fulgte jeg stien ned til høyre, og videre opp til toppunktet på Båsenibba , som har flott utsikt mot både Sunnylvsfjorden og Geirangerfjorden. Fra toppunktet er det også god utsikt i retning Strandadalen. Det duskregnet litt på toppen, men forholdene var gode, så jeg bestemte meg for å gå via Sætrenibba på returen. Det ble litt klyving det siste partiet mot toppen, men det var likevel helt kurant å ta seg frem. Flott utsikt også her, og jeg fulgte stien videre nedover, i retning Ljøsætra. Mistet på et tidspunkt stien, og bushet den siste strekningen >>>

Map    

Tarvaldsegga og Orren i Selje

Date:
30.05.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:00h
Distance:
4.0km

Parkerte vis-a-vis Kopevatnet på Fv631, og fulgte den merkede stien, først over Orren og deretter til Tarvaldsegga . Fantastisk utsikt i alle retninger, og ved å løpe bort til varden noe lenger øst på ryggen var det god utsikt til Vanylven og Sunnmørsalpene. Den beste utsikten over Selje er i motsatt retning, på et punkt nedenfor varden på toppunktet. Været på dagens tur sto i sterk kontrast til sist jeg var her (20/4), da det var isende kald vind på toppen. Etter hvert gikk returen samme vei tilbake. Fantastisk tur!

Map    

Bonustur til Hovden i Ervik i Selje

Date:
29.05.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
4.0km

Etter rundturen på Kjerringa "måtte" jeg ta en liten avstikker fra Ervik og opp på Hovden , som har god utsikt tilbake mot bl.a. Kjerringa og Ervika. Parkerte ved kapellet, og fulgte stranden bort til naustene, der jeg tok stien opp til toppunktet. Som alltid glimrende utsikt. Etter an matpause gikk returen samme vei tilbake.

Map    

Rundtur på Kjerringa i Selje

Date:
29.05.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
5:00h
Distance:
9.3km

Jeg har vært på toppen Kjerringa på Vestkapp tidligere, men aldri tatt rundturen som er beskrevet i Friluftskart Selje og Vågsøy kommunar , tur nr. 8. Det var strålende værmeldinger for denne søndagen, så forholdene lå til rette for en fantastisk rundtur. Vi (Jon Sivert og jeg) parkerte en bil mellom avkjøringen til Kjerringa og toppunktet, noe nedenfor Varden, og den andre bilen like ved toppunktet. Vi startet turen med å gå over toppunktet på Kjerringa , deretter noen hundre meter nordover, slik at vi hadde utsikt mot Honningsvåg, Kvamsøya, Sandsøya og videre mot nord. Etter hvert fulgte vi delvis stien nedover mot Kluftene og videre til et flott utsiktspunkt mot Erviksanden og Hovden, videre over Nipa og Hushornet , begge med flott utsikt mot bl.a. Dalskaret, Ervik og Stadhavet. >>>

Map    

Tua og Berstadhornet i Selje

Date:
28.05.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:30h
Distance:
6.1km

Parkerte på p-lomme på Rv618 på Mannseidet, mellom Moldefjorden og Kjøde, og fulgte merket sti først til Tua og deretter til Berstadhornet . Strålende utsikt fra begge toppene, og spesielt god fra Tua, i og med at man ser ut Moldefjorden mot bl.a. Selja. Etter å ha skrevet meg inn i boka på Berstadhornet, gikk returen i lett jogg tilbake til bilen.

Map    

Kveldstur til Kvamfjellet, den høyeste toppen i Selje

Date:
27.05.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:30h
Distance:
7.8km

Startet ganske sent fra Berstad, med et håp om å få med meg solnedgangen fra Kvamfjellet. Fulgte merket sti fra Storelva på Berstad, og gikk jevnt oppover, og nådde varden etter knappe 50 min. Måtte passere noen snøfelter mot slutten, men ellers var det relativt tørt hele veien. Som alltid flott utsikt i alle retninger. Det var skyfritt, så jeg ble snytt for den fargerike solnedgangen, men det var likevel et flott rosaskjær i horisonten. Gikk frem til punktet Klova, for å få utsikt mot Selja og Selje sentrum. Etter en god pause her, gikk returen stien tilbake til utgangspunktet.

Map    

Morgentur til Risnakken og Kyrkjefjellet i Selje

Date:
27.05.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:18h
Distance:
3.7km

Parkerte ved Selje hotell, og fulgte skiltingen og trappene opp til Risnakken , med fantastisk utsikt mot Selje og Sildegapet, og videre på stien til Kyrkjefjellet , fortsatt med strålende utsikt, men fra en litt annen vinkel enn fra Risnakken. Etter en liten fotoseanse gikk returen samme vei.

Map    

Høgehaugen og Kletten i Vågsøy

Date:
26.05.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:42h
Distance:
3.5km

Parkerte i et boligfelt i Oksholen i Deknepollen, og fant ved en tilfeldighet stien som førte til Høgehaugen (topp nr 15 av 23 i Vågsøy) og videre til Kletten . God utsikt fra begge toppene, men spesielt god fra Kletten, der man bl.a. ser Måløybrua og Måløy sentrum. Etter en liten pause på Kletten løp jeg tilbake til utgangspunktet.

Map    

Traneberget og Bogehornet i Vågsøy

Date:
26.05.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:07h
Distance:
3.7km

Parkerte på p-lomme på det høyeste punktet mellom Refvikvatnet og Indre Kvalheim, der den gamle og den nye veien fra Refvik møtes. Fulgte den gode stien til Traneberget (topp nr 14 av 23 i Vågsøy), med flott utsikt, men fant ut at utsikten mot Refviksanden var enda bedre fra Bogehornet, litt lenger vest. Etter å ha knipset noen bilder gikk returen samme vei tilbake.

Map