Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Julneset

Date:
30.06.2023
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.2km

Måtte vente på ferga så jeg stakk oppom toppen og der kommandoposten ligger.

Map    

Vakre Otrøy

Date:
28.06.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.4km

En fantastisk tur her ute ved havet. Var oppe her i gråvær og tåke, men idag for sommeren virkelig tilbake. Veldig flott idag. Tørre forhold, klar sikt og og friske grønnfarge og mye blomster. Tur alene med Embla... som synes lite om det varme været. Gikk jamnt opp til toppen med flere fotopauser. En svak sommerb ris, men svetten silte og T-skjorts ble tatt av oppe i trappene. Tok en matpause på grasset mellom Ræstadhornet og Sør for Ræstadhornet. Herlig med kald cola... og ei skive. Hadde jo egentlig ikke lyst til å gå ned igjen. Kunne bare ligge her i grasset og sove. En herlig dag.

Map    

Gråværstur til Rørsethornet

Date:
27.06.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.2km

Så var det slutt på godværet. Fra en helt utrolig sommerdag i går til en kjølig og tåkete dag i dag. Tok en treningstur sammen med Embla. Gikk en rimelig hard treningstur idag. Bra økt! Ingen utsikt fra toppen idag.

Map    

Varm tur til Bløkallen på Midøy

Date:
26.06.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.3km

Tur alene med Embla. Litt opp i trappene møtte jeg Sherpaer som var i ferd med å bygge flere trapper. Jeg fikk ikke lov å gå videre og trappa var stengt med bånd. Jeg gikk så litt videre vestover og så bratt rett opp og kom inn på stien ovenfor der de jobbet. Noen trasige og innpåslitne fluer, men har vel opplevd mye verre her ute. Rakk akkurat opp til varden så kom havtåka sigende på og det ble litt trolsk. En flott utsiktstopp og en fin runde dette.

Map    

Hett i sør

Date:
23.06.2023
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.1km

En kort tur etter frokost til et utsiktspunkt over Makarska. Vanvittig hett og svetten silte. Ikke kjekt med slik varme.

Map    

Makarska

Date:
22.06.2023
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.1km

Kveldstur i tropevarme ved havet. Mye folk. Måtte jo gå oppom denne lille høyden på runden.

Map    

Sveti Jure - Kroatia mm

Date:
20.06.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
22.9km

En svært krevende tur i varmen. Kom for seint avgårde og møtte sola før jeg kom opp i Skaret og det ble brennhett etterhvert. Selv om man er oppe i Skaret er det fortsatt et godt stykke før man er oppe på Kroatias tredje høyeste fjell. Jeg startet fra hotellet og gikk de ca 400 første høydemeterne på asfalt. Derfra ble det rimelig krevende stegvis med bratt løs grus. Ikke noen utsatte punkter på turen opp, men bratt og varmt. Videre fra skaret ble det snillere, men en del opp og ned før jeg kom opp til veien de siste meterne opp til toppen. Selve toppunktet er gjerdet inn og folk jobbet der. En del folk på vei opp og ned. Disse parkerer med bil ca 200hm før toppen. Jeg valgte så å følge Janyga sin rute sånn omtrent videre fram til Vosoc. Gikk så ned i Skaret og fulgte ruta >>>

Map     2 comments

Tur på Otrøy.

Date:
15.06.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
20.7km

En spesielt varm dag på Otrøy. Har aldri hatt en slik varm dag her før. Sleit med å finne vann og det ble et ok problem da vannposten ved parkering ikke var i drift. Embla måtte jo også få sitt og da måtte jeg ofre litt vann både til Bjørn og henne. Det ble en super tur, men Bjørn hadde lite vann og ble slakk. Jeg måtte ta turen til Opstadhornet alene mens Bjørn måtte komme sen ned til Lomstjønna. Jeg gikk raskt opp til Opstadhornet og småløp med Embla til Lomstjønna der Bjørn ventet. Jeg hadde en god dag og vant til lite drikke, men varm ble jeg og kastet klærne og tok meg et bad i Lomstjønna. Som sagt svært varmt og tørt i terrenget. Tur oppom Foksåta òg Skåla ble droppet pga varmen. Vi tok turen ned mot Sørhegdal og så turen over Skaret tilbake forbi Holsvatnet >>>

Map    

Romsdalseggen - Vindstille - Varmt

Date:
14.06.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.1km

Tur med Bjørn. Takker Jan Petter Vad for skyss inn til Vengedalen. Steike varmt fra start oppover. Etter å ha kommet opp på noe flatere terreng så vi en grei rute rimelig bratt opp til sadelen... det laveste punktet på ryggen. Snøgåing stort sett helt opp. Fast og fin snø. Fortsatt bra med snø opp mot Blånebba. Ellers greie forhold resten av turen. Helt greit på de få litt utsatte plassene.

Map    

Varmt i Valdres

Date:
12.06.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.7km

Godt og varmt til fjells. Tur alene med Embla. Gikk den bratte ruta opp til Rundemellen. Tørt og fint. Barisvær idag. Gikk også bortom nordtoppen som jeg ikke har vært på før. Da jeg kom ned til bilen var fristelsen for stor til å la Kalvemellen stå besteget idag. Fin sti og herlig utsikt fra toppen både mot Rundemellen og Skarvemellen. Litt kort tur idag, men hadde også et annet oppdrag i "Vællers"

Map