Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Nesten til Mugnetind

Date:
31.03.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
14.0km

Værmeldingene var gode. Godværet skulle komme ca kl 11, men godværet kom for seint for min del. Fikk ikke med meg noen idag så det ble en tur alene i fjellheimen idag. Jeg gikk jamnt og trutt i gråvær og nærmest skodde oppe i høyden. Jeg så en stripe av blå himmel som lå omtrent ved Rundemellen og Skarvemellen. Derfor var jeg optimistisk at det snart ville bli sol. Valgte feil trasee der jeg bare fulgte skutersporet i mine egne tanker. Gikk derfor mot Mugnestølen og sommerruta. Dette medførte at jeg etterhvert måtte gå opp spor selv i 25cm puddersnø og dette ble en seig økt før jeg endelig møtte på det riktige sporet. Veldig greit å gå videre og jeg øynet et håp om at det var mulig å fikse toppen idag likevel. Da jeg kom opp på ca 1500moh der man kjører ned på 1459 >>>

Map    

Trugetur i Fåberg-Vestfjell

Date:
30.03.2023
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
6.9km

Tur med "Turvenner Innlandet" Det ble tre av oss på tur idag. Været så slett ikke bra ut ved start nesten inne ved Gaustomsetra, men bedret seg betraktelig etterhvert. Skikkelig pudderføre så fjellski hadde heller ikke vært feil idag. Det ble en fin runde på noen topper og flott utsikt. Med på turen var Vidar og Irene. Vidar er sliten. Denne karen må trene mer.

Map    

Med fjellski på Åsen

Date:
29.03.2023
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
12.7km

En utrolig flott skitur på Åsen idag. Tur med Bjørn.Stort sett hele turen gikk vi utenfor løyper og gikk i flott puddersnø i "svarte skauen". Gikk mest med halvfeller, men også kun med blå ekstra under skia. Helt rått å kunne gå slik midt i skauen bare med fjellski...oppå et fast lag med herlig pusddersnø oppå. Det kan faktisk ikke bli bedre here nede på våre breddefgrader.

Map    

En vakker dag på Åsen

Date:
28.03.2023
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
9.9km

Super trugetur med Bjørn. Nydelig vær, men ingen vår. Sola varmet ved Høgbrenna der vi hadde matpause, men kjølig luft hele dagen. 7 minus ved start på Herva. Appen kom litt seint igang og det ble en rett strek så det ble vel noe over 10km idag. Vi skremte om en diger tour som lå innunder ei gran. Vi var kun to meter fra den. Artig opplevelse der inne i ganske tett skog rett før stigningen til Helligdalskampen.

Map    

Godt trugeføre på Åsen

Date:
27.03.2023
Distance:
9.1km

Tur helt alene på Åsen idag. Ingen å se på hele turen. Forsøkte meg på en litt annen rute idag. Supert vær og føre for truger. Sank kun få cm nedi snøen. Returen fra Borgenkampen ble strevsom. Veldig tøft terreng med mye opp og ned. Prøvde å komme innpå en sti, men traseen var nesten umulig å finne. Derfor ble det litt tøft noen plasser i denne svært bratte og uveisomme del av Åsen. Brukte litt tid, men god trening.

Map    

Helvete igjen

Date:
26.03.2023
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
2.8km

Etter turen på Ruten tok vi turen ned i Helvete. Alt av utstyr var med. Tau, økser, stegjern, sele og annet sikringsutstyr. En fin tur, men nå har det falt ned noe is så tror jeg anbefaler å vente til neste år nå. Kan være farlig.

Map    

"Gullruten"

Date:
26.03.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
12.3km

Tur med folk fra DNT Gjøvik. Fantastisk tur i pudder. Rolig tur og herlig nedkjøring. Sjeldent bra. Nesten vindstille på hele turen. Noe sur og kald vind på toppen.

Map    

Trugetur på Vingromsåsen

Date:
24.03.2023
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
3:27h
Distance:
10.9km

Trugetur på en annen ås i dag. Tur med Irene fra Turvenner Innlandet. En del gåing langs vei og en del bushing i tung snø spesielt opp til den nye toppen jeg har lagt inn som heter Knotten (849 moh) Nydelig vårvær på Kråkhugukampen, men tåka kom fort og sola ble borte på resten av turen. Fin vårtur i dag. Lagret turen som vanlig idag, men ved redigering hjemme forsvant turen. Turen ligger inne på appen med grønn hake, men er borte... Finndalssetra

Map    

På truger i råtten snø

Date:
23.03.2023
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
6.1km

Trugetur alene med Embla fra Torsætra. Gikk stort sett Jens Hansens sti, men noen Rando spor kunne delvis skimtes der de traverserte de bratte partiene. Gikk bortom Rausteinshytta og så oppom Torsæterkampen. Derfra gikk jeg bratt ned mot tjernet for så å lage trugetrase mot Hjemmefronthytta. Gikk inn der for en kopp kaffe og skolebrød før jeg truget meg nedover den bratte lia tilbake til Torsætra. Fin treningstur, men været var særdeles dårlig. Tåke og mildt.

Map    

Trona i Espedalen

Date:
21.03.2023
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
3.3km

Den spektakulære turen til "Helvete" i Espedalen var ikke nok idag. Været var bra,,litt sol..og mildt. Vi kjørte med bilen et lite stykke nedenfor "Helvete" og gjorde oss klar til en noe bratt trugetur opp til toppen Trona. Fine trugeforhold og vi svettet oss opp i skogen og et svært bratt siste stykke opp til ryggen. Greie forhold opp til Trona og Nessetrona. Rå utsikt fra disse toppene faktisk tross lav primærfaktor. Anbefaler denne korte toppturen etter en tur nede i "Helvete". Tur med Odd Arne og Roar. Nessetrona bakenfor Søre Gråhøa (1340 moh bakenfor)

Map