Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Gygrestolen i Telemark

Date:
31.07.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.6km

|Ved start. Kr 50 på Vipps

Map    

Lårdalstigen - fra Dalen til Lårdal

Date:
30.07.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.1km

En litt skuffende turopplevelse dette. Turen ble vel et antiklimaks ift turen i Jotunheimen for to dager siden. Lårdalstigen var en helt grei tur, men for mye skog. Noen utsiktspunkter var det selvfølgelig, men man ser det "samme" alle plasser :) Turen beskrives som svært krevende, men det er faktisk kona uenig i. Hun er ikke den tøffeste på tur. Litt mer krevende er nok turen motsatt vei, men er ikke svært krevende. Gode stier og god merking. Savner benker og enkle bord på noen utsiktspunkter. Ikke en eneste benk på hele turen. Tur med kona.. men uten Embla denne dagen.

Map    

Sjogolstind og den sylskarpe østeggen

Date:
28.07.2022
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
21.8km

Dette ble en rå dag i hjertet av Jotunheimen. Kanskje en av de flotteste dagene noensinne! Mens Morten, Grete og Else Mari kom fra hytta til Morten på Vang, mått jeg kjøre kl 04.30 fra Gjøvik. Det ble en tøff start på en laaang dag. Vi møttes på Vang og samkjørte derfra inn til Fondsbu En utrolig morgen der Tyin lå blank og vindstille i knall sol. Vi parkerte ved Fondsbu der det var masse biler. Masse folk som skulle i fjellet, men vi møtte kun en person på hele turen. Tørt og fint å gå... varmt.. og shortsen måtte på raskt. Svetten silte der vi forserte de bratte bakkene før vi kom opp i snilere terreng. Gikk med lave sko og skoene holdt seg tørre på hele turen. Vi hadde en lengre pause ved Sjogolsvatnet der vi spiste og gjorde oss klare for opstgningen til ryggen. Ese Mari >>>

Map     3 comments

Spåtind

Date:
27.07.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.5km

Flott tur idag til Spåtind. Tørt og fint å gå. Som så ofte før så blåser det godt på toppen. Fant likevel en lun fin plass nedenfor toppunktet mot sør. Mye folk på fjellet idag og de fleste søkte ly for vinden. Den var rimelig kjølig og jakka måtte av og på ettersom hvor man var i terrenget . Sola varmet godt i le. |Det er tørt i fjellet altså!! |På Hasatjernhøgda vest |Neslesommerfugl

Map    

Bjørgovarden samt småtopper

Date:
26.07.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.7km

En virkelig flott fjelltur i lett terreng. En tur som egentlig kun skulle gå til Bjørgovarden ble heller en flott runde i dette flotte terrenget. Flotte små tjern og vann. Ikke veldig mye sol, men den tittet fram og det ble riktig så trivelig. Tur med kona og Embla. En tur som anbefales.

Map    

Totenåsen og molter

Date:
25.07.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
4.9km

Fuktig tur på Åsen. Ville plukke litt molter. Ble ca 2 kg. Finnes mer "gull" på Åsen.

Map    

Dalskarhornet

Date:
24.07.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.7km

Kort og bratt tur. Kona ble igjen i bilen mens jeg tok turen opp. Grei sti til topps. Flott utsikt som hadde vært enda bedre om sola hadde vært framme.

Map    

Tur ved Ervikstranda

Date:
24.07.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.3km

Kort tur med flott utsikt. Gamle kanonstillinger fra krigen.

Map    

Tarvaldseggja og Orren

Date:
24.07.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.3km

Hadde bestemt meg for topptur før frokost. Våknet tidlig og ordnet meg for tur og klar for avmars. Startet Peakbook appen og ble svært overrasket at klokka var 05. 00 og ikke 07.00 som jeg trodde. Shit au. Det var bare å kjøre på. Gikk hardt opp til toppen og brukte 34 min til varden. Brukte tid på fotografering da det var et flott lys og supre forhold. Nær vindstille og svak sol. Noe slitt og klinete sti ganske langt oppover. Siste stykket fine tørre forhold. Gikk også oppom toppen Orren på vei ned igjen. Kona sov godt og hadde ikke merket at jeg dro på tur :) En super økt til et flott fjell med super utsikt.

Map    

Kjerringa

Date:
24.07.2022
Characteristic:
Car drive

Map