Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Innerdalstårnet

Date:
28.10.2012
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:00h
Distance:
11.0km

På Innerdalstårnet med to venniner som for første gang skulle prøve noe bratt og luftig. Var tydelig at de ikke hadde helt anelse om hvor bratt det ble selv om fjellet ser svært bratt ut. En kjempeflott høsttur med litt nysnø på toppene, men tørt og fint opp siste delen av tårnet hvor det må klyves.

Map    

Orkan!

Date:
07.10.2012
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:00h

Denne dagen var det meldt om full storm langs kysten av Sunnmøre, Trøndelag, Helgeland og snøen kunne falle ned til 1000m. Keen på vinter å snø som jeg var så jeg muligheten for å få oppleve litt ekstremvær oppe på høyfjellet så kjørte til Oppdal å opp mot Orkelsjøen. Parkerte bilen ved ca 1000m og gikk oppåver. Var relativt rolig hele veien med snø og sluddbyger helt opp til ca 1300m hvor det plutselig ble fryktelig til vind å snøfokk. Men allslags klær på å slalombriller fikk jeg etterhvert luktet meg fram mot toppen, men fant aldri toppvarden da sikten var på omkring 2-5m. På veien ned tok whiteout'en over å jeg guidet meg feil med ca 20 grader. Måtte faktisk gå neddover ca 200 høydemeter før jeg viste akkurat hvor jeg var (i dalsøkket mellom Allmannberget >>>

Map    

Overnattingstur

Date:
06.10.2012
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
35:00h
Distance:
14.0km

Overnattingstur til en ukjent topp på Vinnufjellet. Startet opp seint på Fredagskvelden og gikk opp fra Hoåsbrekka opp til ca 950m under Store Trolla og overnatta der. Herfra lå nysnøen og det ble derfor rimelig tungt å gå oppover men nådde toppen på ettermiddagen hvor vi fikk gravd ned teltet i snøen. Her var det allerede kommet 1m med nysnø så det ble utgraving av hulesystemer irundt teltet hele kvelden! Temperaturen sank til rundt -15c, noe som kjennes på kroppen da den ikke er helt vant til slike vinter-temperaturer enda. Om natta tittet også nordlyset fram så det ble noen flotte bilder!

Map     2 comments